View Single Post
Staro 29.02.2012., 22:52   #19922
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Hijao, skoro pa zaboravio što mi je Srale priuštio zadnja 2 dana. Došao je sa "nečime" što lupa, a otišao doma sa 4 nova ležaja na bajku, poservisiranim Monarchom i pravilno podešenim kutom sica
Pitanje svim vlasnicima FS rama

Kolika je vjerovatnost da se jedan glavni ležaj na pivotu ovako i ovako sjebe, znači totalno se raspadne i onda usljed toga cijeli link se počne pigat i toliko spiga shock da zrak pobjegne iz glavne komore u prostor ispod, tj da na kraju dobijemo skraćeni shock sa 10mm hoda? I da sve sve to dogodi u jedno popodne?

Uglavnom, rekreativno sam dosao do Vuce, kao nesto mi je lupalo otraga, onda je počelo jako krckat, a Vuco je rekao:"Ovo nije zdrav zvuk". Onda privdno rijesimo krckanje, shock se spiga i ostane bez hoda+donja komora pod yebačkim pritiskom. Rezime jučerasnjeg dana:moramo sam ici doma na gromu

Kupio sam ležajeve, sve smo ih izmjenili, rastavili shock (uz prigodnu eksploziju) sve podmazali, vratili nazad i sad sve radi kao iz dućana. Usput smo zaključili da iako je shock bio potpuno novi, imao je tvorničku grešku, tj imao je poveci tlak u prostoru ispod brtve i zato ga je trebalo pumpat na 240 psi, umjesto 180 na koliko je bio stari. Danas nakon servisa smo ga stavili na 180 i super radi, tj puno bolje nego prije rastavljanja.

Usput su me Vuco i Onyx naguzili da promjenim kut sica, tj da ga malo nagnem prema naprijed, pa cu sad vidjet kak ce mi to odgovarat.
Ovim putem zahvaljujem Vuci na vremenu i volji za opravak Kenjca ( i za onu 20 godina staru mast koju smo obilato trosili)

srale7 je offline   Reply With Quote