View Single Post
Staro 24.02.2012., 21:28   #3601
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Ti ne znaš čitati ili se praviš malo?
Prašine u napajanju NEMA. Ako duži vremenski period nije 15 mjeseci neotvaranja kompa, onda što je? Ili ni to nisi čitao.

Besmislica je to što si ti napisao a ne ja.
Uzmi high end grafu, stavi u prosječan mid tower od 500kn, okreni napajanje NAOPAKO (osim eto pojedinih serija di baš tako mora ići), dakle s ventom gore, pa ćemo razgovarat
Naslagao sam se ja konfi u životu
Hehe...ti stvarno voliš fiskirat okolinu po svojim potrebama da dokažeš argument, prvo si govorio samo za slučaj kad je komp u rupi u stolu i iznad laminata, i sad si lijepo uzeo high end grafu i mid tower kućište od 500 kn...'pametno' argumentiranje nema šta...

Pa ne bi ništa ni govorio o tome da nisam osobno isprobao, ne volim koristit khm tuđa mišljenja pod svoja...mogu ti evo konkrektno reć za kućišta HAF 912, 932, X (svi bez side ventova, i naravno sve rupe na stranicama začepljene, znači samo intake naprijed, out gore i iza, svi ventovi na 7V)...uzeo sam lijepo senzor od pota za temperature i stavio sondu u napajanje (Seasonic M12 II 620W), grafička je bila HD6850 Toxic, koja ima referentni cooler (turbina koja izbacuje zrak van) i kasnije s AC Twin Turbo Pro hladnjakom...napajanje u oba položaja, temp grafe ni malo drugačija...napajanje je čak bilo hladnije za 1-2 stupnja s ventom okrenutim prema gore (al ajmo reć da nema razlike jer je prošlo par sati između mjerenja tako da moguće da je temp sobe bila malo drugačija)...

Puuno sam s ovim eksperimentirao jer sam htio dobit što tiši komp (nečujan), pa sam dosta eksperimentirao s položajem napajanja (prvenstveno ovdje fokus na vent) a i pratio temp grafičke da vidim koliko će utjecat napajanje na nju i obrnuto...

Tako da eto možeš ti govorit da je bolje napajanje stavljat s ventom prema dolje, al jedini argument za to je da kablovi budu bliže rupi za cable management...ništa drugo ne ide u prilog tome...

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 24.02.2012. u 21:35.
skyman je offline   Reply With Quote