Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 24.02.2012., 13:22   #24970
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Nadam se da imaš dobar recept za pljeske. daj podijeli s nama pa da usporedimo.
Uh, pljeske...
Već dugo nisam radio domaće, a zalihe se potrošile, morat ću i ja uskoro napravit novu rundu

Ja neki unikat recept nemam, jer često eksperimentiram i mijenjam omjere i začine.
Ali uglavnom, ono što je meni uvijek ''in'' je ovo:
Na 1kg mesa (junetina (može govedina) i svinjetina pol pol, vratina ili lopatica):
2 srednja luka sitno nasjeckana, 3 češnja češnjaka protisnuta, žličica papra, dve do tri žličice soli (po želji, jel), pol deci mineralne i malo ulja.
Sve to skupa dobro, dooooobro promiješati i oblikovati pljeskavice.
Prije oblikovanja dobro je da smjesa malo odstoji. ja pokenad znam ostaviti jedan dan u friđu, pa onda drugi dan dodati još malo mineralne, promiješati još jednom i oblikovati pljeske

Za one koji vole ljuto - dodati dva sitno sjeckana fefača i malo dobrog chilija u prahu

Također, možete oblikovati velike pljeskavice, pa u sredinu dodat šnitu sira i preklopit pa stisnut rubove - eto pljeskavice sa sirom

Neki ne vole dodavati mineralnu, ali meni osobno takve pljeskavice budu sočnije i finije, plus što se ne lijepe na roštilj (ako pečete na roštilju).

Uz to kakva dobra lepinja ili somun popečen na ulju od pečenja, domaći luk i ajvar/kajmak i imaš ručak za 10

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 24.02.2012. u 13:37.
Roberto je online   Reply With Quote