View Single Post
Staro 20.02.2012., 15:59   #19407
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Kaj ti ja mogu kaj si isti! Sad barem svaki put kad te sretnem ću si pjevušit "lololololol"

Kak ti se sviđa bike? Jesi pogodio s kupovinom? Nekak kao da te zanosi u desno, to je bug ili feature?
Bajk je vrlo dobar, ali puno je bolji za dolje nego za tehničke uspone. Kad se penjem na sicu (sjedi i pedaliraj) ne vidi se gro razlika između coil i air shocka. Zapravo, ne vidi se skoro ništa jer stvarno malo boba, slično je bilo i na Thunderu.

Ali kad se digneš na noge, znači neki tehnički djelovi ala oni na Strmopeći - e tu se vidi da je zračni shock sa nekom vrstom propedala (koji radi, jer i ja na shocku imam propedal koji niš ne dela) puno bolji, jer ne ulazi toliko hod. A problem je što uđe u hod i kao da onda na reboundu izgubim grip na gumi (kao da je rebound prespor; ali na spustu je odličan osjećaj). Istina, to sam zaključivao kad je bio snijeg na Strmopeći, ali svejedno. Tu je ovaj shock lošiji (na proljeće ili kad se posuši ću znat točno koliko i jesam li pogriješio). Sa Thunderom sam prošao cijelu Strmopeć na usponu, osim onog zavoja di je drvo. A s ovime sam zapeo na onom kamenju prvome i tako (sigurno je i snijeg imao na to utjecaja jer je bilo puno skliskije).

S obzirom na to koliko me to koštalo (~800kn kad prodam preostali kotač zadnji) - jako sam zadovoljan. Dobio sam na spustu ono što sam htio (goemetrija koja za koplje bolja i taj osjećaj coil shocka), uspon normalni (Lojstek) je ostao isti, tehnički dijelovi su za sada lošiji. Izgled rame lošiji (radi proklete klackalice koju su tak mutavo napravili da je to čudo ), ali boja je brutalna. Samo što otpada ko luda i ako ovako nastavim sa vožnjom, za godinu dana neću imat farbe na downtube-u i vjerojatno pada pjeskarenje, ali za to ću čekati da istekne garancija jasno.
Coil shock sa oprugom je težak oko 750g. Pola kile ću zgubiti ako ga zamijenim za Monarcha i dobit ću floodgate podešavanje što bi moglo riješit problem tehničkih uspona (a meni je uspon jednako drag kao i spust i ne volim kad moram gurati bajk).
Razmišljam i o zamjeni Fox-a za Lyrika sa U-turnom radi tih tehničkih dijelova (uspon na Strmopeć me uvijek ubije u pojam jer snage imam, a nos mi se diže radi nagiba).

Daniel je još prije uspona rekao da mi je lulica na hero. Od tuga i klizanje u densno i u provaliju .