jučer imao neke krmiće iz škrinje i reko šta napravit sa tim glupim krmićima a da nije kotlovina
odkoštio, oprao, sol papar na jednu stranu i UBIT MAMUMUJEBEM ČEKIĆEM!!!
isto tako i na drugu stranu, pa malo u brašno i po pol minute sa svake strane na medijum ulje, tek toliko da se zazlate, nakon toga u vatroslavnu posudu sa par listića lovora između njih.
na ulje od pečenja baciti glavicu-dve luka slobodno na malo krupnije i par režanja češnjaka, kad povene baciti natrgani špinat, sol (ne pretjerati kasnije objašnjenje), papar i par žlica brašna.
kad sve to pusti vodu i zgusne se od brašna, onda nutra temeljac ergo kocka juhe na pol litre vode, ja stavio goveđu i zalio. pošto je bilo dosta vodenasto grunuo sam još koju žlicu brašna, par komada maslaca i čekao za zakrčka.
dalje nemam pics jer mi se nije dalo
uglavnom kad tavica zakrčka i maslac se otopi preliti preko šnicli i lovora, protresti cijelu priču da krmići nutra zaplivaju, zamotati vatroslava u alu foliju i na jedno 40-50min ispod 200c u peć.
ako ste pametni, kao ja naravno, onda ćete prije stavljanja folije na površinu vilicom dovesti što više luka, jerbo nakon skidanja folije treba na istoj temp ostaviti jedno 10-15min da se sve zapeče... e onda je to fino
luk - 2 kune
češnjak - kuna
špinat - 5 kuna
krmići - škrinja
začini i masla - ormarić i frižider
eto pojeftino jelo, nož vam neće trebati
inače ovo sve skupa imam filing da bi debelo igralo da se stavi malo više češnjaka, radi na maslinovom i umjesto svinje idu fileji ribe, a umjesto špinata blitva.