View Single Post
Staro 18.02.2012., 22:09   #406
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor siloman Pregled postova
sve super...al tako su ruzni :P
ovaj kakti fan grill mi je katastrofa
nemogu to zamislit u svom case-u
mene ponajvise zanima kakvi su oni xilence
jer mi se svida da su crveni,kada nemogu magmu imat da makar nesto drugo crveno bude
Ti se valjda šališ..dobro ajde na ovoj linksovoj slici i ne izgledaju nešto..al definitivno su jedni od najljepših ventova na tržištu...to nije grill..nego okvir na kojem je montiran elektromotor i naravno sam propeler venta..i taj cijeli gril okvir je spojen s dvostrukim mehanizom gumica na glavni okvir koji se montira na kućište, tako da se apsolutno nikakve vibracije ne prenose na kućište...da ne spominjem da se radi o ventu s FDB ležajevim (koji inače koriste dosta skuplji ventovi, primjer bitfenix spectre pro) tako da se može montirat i horizontalno bez straha da će ležajevi otić kvragu nakon određenog vremena kao na većini ventova s kugličnim ležajevima...tu je još i PWM funkcija, i vent ima Y spliter na glavnom kablu tako da se može npr. spojit i vent od proca i ovaj vent na jedan fan header, kabel je naravno sleevan...i ono što valjda rijetko koji vent (osim ovih dosta skupljih) ima, je apsolutno nikakva buka od elektromotora (kao npr. klik zvuk koji se može čut na dosta cm ventova, a i neki dan taj isti zvuk čuo i na bitfenix spectru koji sam imao priliku isprobat)...znači čuje se isključivo strujanje zraka i to je to...

Imam osobno hrpetinu ventova, zalmana, hrpu cm ventova, 4 noctua venta, 3 ova xilence venta, sytche gt, 4 ova f12 Pro...i niti jedan nema bolji omjer cijene/performansi kao ovaj ac f12 pro, po meni odličan vent za ispuh (jer se jedino tako može montirat out of the box)...vent stavit na 900-1000 okretaja i zaboravit na njega...

Evo mali video tog venta u pogonu:
http://www.youtube.com/watch?v=iAQ5ViZKAhA

Što se tiče xilence ventova, ok ventovi..ništa posebno, nikako ne za horizontalnu montažu...kvaliteta u skladu s cijenom..jedino eto zašto su tako posebni su jer rade na 12V na dosta nižim okretajima od prosječnog venta tako da su postali popularni kao tihi ventovi ...po meni običan vent na nižim okretajima koji i ne gura nešto puno zraka...isti efekt se može dobit i s bilo kojim drugim ventom i minutom posla da se prespoji par žica na molexu...

Zadnje izmijenjeno od: skyman. 18.02.2012. u 22:32.
skyman je offline   Reply With Quote