Citiraj:
Autor MAGARAC
Sad ides u krajnost. Trkaci auti ni nemaju ambicije kocit motorom jer se to u pravilu ne radi i nisu tak porihtani.
Vozio me prijatelj u 306 sa 6 brzina seqv. mejnjacem od 30000 eura kojeg je on servisirao na relijima i nema govora o kocenju motorom jer oci ispadaju van kad se kocnica stisne. To je Pegout od Jaki Franje ak neko zna, vozio ga je dosta davno ali ne puno jer je stalno imal problema sa tim mjenjcem..
|

Dakle, tvoj rezime je da on prije zavoja ubaci u ler, i to na sekvencijalnom mjenjaču, koči isključivo kočnicama, pa onda opet lovi na sekvenciji šaltung u brzinu koja mu treba da prođe zavoj

Ili i zavoj prolazi u leru

U redu je....
Citiraj:
Autor MAGARAC
Nego koliko sam skuzio ti radis na tehnickom ili tako nesto. Imas kakvih iskustva sa Bilstein B4 plinskim amortizerima ili sa uljnim od istog proizvodaca ili neku preporuku ? Ili mozda bolje da ostavim Kayaba...
|
Nemam sa Bilsteinom, godinama smo u radioni nabavljali i ugrađivali Kayabu i za njih imam samo dobra iskustva, ali s Bilsteinom, slaba, bolje rečeno nikakva.
Citiraj:
Autor Bjukenon
Nemoj se ljutiti, ali to jednostavno nije istina.
Brizgaljke se gase, ne bacaju gorivo i to je to. Nema daljnje rasprave.
Ako ne vjeruješ, budem ja navratio na faks pa ću ti prenijeti što mi profesor ima za reći o toj temi.
Vjeruj, nešto sam i naučio na studiju strojarstva a nešto naučio u praksi.
|
Ne ljutim se, što bih se ljutio, ljudi smo, razgovaramo, razjašnjavamo.
Možeš ti slobodno pitat profesora, mehaničara, bilo koga samo jednu stvar - ako u motoru dolazi do
potpunog cutoffa goriva (dakle ono što ja tvrdim cijelo vrijeme, da motor i dalje mora imati goriva u sistemu posve do samog cilindra, dakle potrošnja motora nije 0), ne bi li se pojavio airhole u sustavu ubrizgavanja pri pritisku pedale gasa? Jer bar na stotinama motora koje sam ja imao rastavljene ispred sebe, nepovratni ventil, je odmah prije dizni (brizgaljki kako već nazivaš). Znači u tih doslovno par cm, kad bi totalno prekinuo dovod goriva, da ga jebeš mora se stvorit prekid u opskrbi, što bi rezultiralo trzanjem motora, kratkotrajnim; pa ipak dovod goriva postoji, nije potpuni cutoff, što ti potvrđuju sva testiranja da sa cutoff sistemima uštede goriva su cca 10%, a ne neke extra brojke.