View Single Post
Staro 17.02.2012., 19:07   #19325
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Očistio si danas bajk malo. Sve osim lanca i kazete je u super stanju. Bojao sam se da će i kotači biti svi u hrđi, ali od hrđe niti h. Jedini problem jest što ne mogu skinuti kazetu sa zadnje nabe. Freewheel je od aluminija, kazeta od čelika. Tako da je kazeta to malo pojela i sad ne ide dolje (barem ne rukom i to posljednjih 6 zupčanika . Moram pogledati kako su to Hope2 useri skidali, znam da i one imaju taj alu freewheel...

Ležajevi na okviru i kotačima čisti ko suze (imaju super način brtvljenja ležaja, unutra nije bilo nit hrđe, niti vode i blata), vozio sam se po blatu i snijegu. Sutra ga samo moram sastaviti jerbo sam se smrzo vani dok sam prčkao po njemu.

BTW, ovi pogoni tipa Hollowtech2 se mogu sakriti pred starim pogonima, firkant i sličnim koje sam imao na starom pogonu (Truvativ Isoflow i Blaze kod brata). Stari BB-i su se tak fino vrtili da su to čuda, a ovi novi iako se ok vrte, nije to to. I još su izloženi svemu i svačemu kad prednja guma baci na njih.

Ako će netko ići uskoro naručivati od Bajkmanije nek se javi. Trebat ću lanac i kazetu 11-34T (zapravo, važnija mi je kazeta jer lanac mogu i kod nas nabaviti jeftino) za proljeće, a ovo ću si ostaviti za ovakve zime neka bude zamjena.