Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.02.2012., 07:53   #2802
lolofuxy
Premium

lolofuxy's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Taj koji ju je kupio sa 400+ tkm može se slobodno upucat prije bi kupio od taksista W123 200d stari za 1000 eura. Evo da ti objasnim malo situaciju Passat vs Citroen c5

Citroen c5, kupio ga stari novog novcatog 1.8 i 16v 2005.g u 9 mjesecu za 125 tkn sa popustom (prodajna cijena je 160 tkn) od opreme el. paket, mp3, 7 zračnih jastuka, putno računalo, abs, esp, klima, + na poklon alumunijske felge od Citroena 16 cola ne sjećam se točno ime modela i još dosta črčarija (sve u svemu ne fali ti ništa)

Kum je kupio Passata malo prije njega novog novcatog 1.9 tdi sa najobičnijiom opremom 178 tkn

Citroen redovni servisi (870 kn u ovlaštenom servisu), Passat redovni servisi ( cca 2 soma kn)

Moj stari je imao 5 godina C5-icu (nijednog kvara nije imao s njim 118 000 km je napravio i samo redovni servisi umjesto na preporučenih 15 000 radio ih je na 10 000 tkm), kum 3 godine jer ga nije mogao više podnjest s tim kvarovima i troškovima povećim koji su dolazili uz te kvarove.

Naravno da će Passat držat cijenu kad je to Das Auto i ljudi su zatupljeni i ne gledaju kolko zapravo realno vrijedu auto i kupuju ga ko neki status da se pokaže kak se vozi prava kvaliteta njemački auto itd itd. Važno je da je nutra 1.9 tdi ili 2.0 tdi i da troši 3/l na 100 km, a to kolko te servisi koštaju i u startu sam auto nitko se ne zapita.

Passat je ok auto nemoj me krivo shvatiti nisam neki hejter al mrzim to kad mi ga netko nabacuje ko neku uber kvalitetu, lijepo on leži na cesti i ima taj neki tenkovski osjećaj sigurnosti i črvstoće, ali ćim čujem onaj traktorski zvuk krvare mi uši i jednostavno svi njihovi auti su igranje na sigurno, ko da auto nema dušu, dizajn isto tako, kakva je razlika između Golf 5-ice i Golf 6-ice ... nikakva.

Velim ti usporedi si troškove C5-ice i Passata pa ćeš vidit zašto ljudi prodaju Passata za skuplju lovu (da si povrate svu popušenu lovu).

lolofuxy je offline   Reply With Quote