View Single Post
Staro 13.02.2012., 11:45   #2416
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo da javim kao šta sam reko da hoću bio mi je tehničar, promjenio mi je frekvenciju u ruteru pa je nazvao nekog tipa tamo (predpostavljam u centrali koji radi) pa je reko da ima puno šumova čak i sad da ih ima i reko da je ovaj iz centrale poslao mejl ovim dečkima šta idu po kutijama i sređuju te šumove (rasterečuju čvorišta) pa bi mi ovaj tjedan to trebalo bit riješeno. Kaže da se zna to desit kao zbog velike hladnoće da su to ti neki kablovi R nešto zaboravio sam točan broj, mislim čak da sam i ja jednom radio sa tim kablovima, uglavnom ti kablovi imaju čelične kapice gore koje se sa ključem zategnu pa reagiraju na toplo hladno, a da su prije stavljali neke druge da su ti bili odlični i nisu imali tih problema sa toplo-hladno, ja pitam pa zašto sad ne stavite te onda ako su bolji, kaže tip pa puno su skuplji od ovih kao da se štedi kažem ja šta b.net nema para ? Tip meni, a gle prije su ti oni štedili na tom sad više baš i ne. Također me pito imaš kakvih problema sa pingom pa sam spomenuo da je jedno vrijeme bio velik prema youtubu i google-u, kaže da je to bilo do njih da su neš skucali tamo pa su jedva riješili kaže "joooooj bilo je zezancije s tim" da ako si mjerio recimo u cmd-u da je ping bio ogorman 150 , a da je u biti bio dobar samo da je u cmd-u krivo pokazivalo što vjerujem jer sam ja probao mjerit i na sajtu za testiranje pinga i bio je prema google-u i youtubu-u oko 34-35 šta je normalno. Kaže da su ovi thomsoni twg850-4 od boljih šta imaju, osim šta imaju neki mali problem sa slabim wlanom ( al sam ja to sebi riješio tako da sam prišerafio 32cm antenu 12dbi ) i što se tiče onog šta mi povlači full brzinu pa nemogu surfat i msn,skype i takvi programi se za to vrijeme diskonektaju kaže da bi trebalo limitirat sa nečim, meni se to realno ne da netlimiter instalirat i zezat s tim, što manje tih programa to mi je bolje. Eto nadam da će ovo možda nekom u nečemu pomoć i da više neće bit problema.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 13.02.2012. u 14:13.
Thermaltake je offline   Reply With Quote