Citiraj:
Autor Bjukenon
Inverter nije ništa drugo nego kompresor sa varijabilnim brojem okretaja.
Inverter je super stvar kad se radi o osjećaju ugode kod hlađenja klimom jer nema ON/OFF kao kod klasičnih klimi nego radi smanjenim brojem okretaja, upravo onoliko koliko je potrebno da održava zadanu temperaturu.
Inače, inverter je jedna od većih komercijalnih patki, govoreći čisto o uštedi energije...
Računasmo da bi nam trebalo oko 70 godina da isplatimo razliku uloženog/dobivenog uz klimu s inverterom  .
To što takva klima grije i na -15 nije odlika isključivo invertera nego i karakteristika rashladnog plina, jer ne može bilo koji plin na bilo kojem tlaku mijenjati agregatno stanje...
I tak 
|
Ma znam princip rada invertera, samo me zanimalo zašto ona grije, a ova ne.
Baš ću provjerit čim je koja punjena, ova kući je sa R410A, a budem vidio i na poslu.
A o 'manjoj' potrošnji struje, to sam se i sam uvjerio da je razlika mizerna, doslovno me košta 10kn manje inverter na poslu nego normalna klima kući. Vrijeme rada je podjednako, čak možda kućna radi sat-dva duže dnevno.
@Bluzer - moja kući radi, ali ide mlak, više hladan nego mlak zrak kad je ispod -5. Srećom zimi se grijem na drva, klimu sam kupio zbog ljetnih žega isključivo, i kad sam lijen u jesen ili proljeće naložit vatru