Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.02.2012., 14:26   #2709
Bjukenon
Premium
Moj komp

Bjukenon's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Ajde, imaš pivo Konačno da netko pažljivo čita napisane postove.
Naravno, i dalje mislim da paljenje klime zimi ima samo jednu funkciju a to je pogonjenje sklopa kompresora i cirkulaciju ulja za podmazivanje a uz to može poslužiti za odmagljivanje stakala ako vani nije ovako hladno kao sada. To uostalom preporučuje većina proizvođača vozila.
Sve ostale teorije o grijanju vozila pomoću klime, kao i hlađenju ulaznog zraka kad je vani -15 su
Meni je jedino poznata varijanta električnog grijača zraka kod skupljih modela vozila, koji služi za odmrzavanje/odmagljivanje prednjeg stakla. No, to je ionako već riješeno ugradnjom prednjih stakala sa nitima-grijačima koje ne smanjuju vidljivost.
Ostaje još i webasto za dizlaše, ali to je druga tema.
Tako je, postoji još jedna verzija električnih grijača koji se ugrađuju, čini mi se, u spremnik rashladne tekućine pa tako griju unutrašnjost dok se motor ne zagrije na radnu temperaturu(ljudi se kunu da super radi).

Grijanje klimom u autu termodinamički gledano nema smisla (zbog disipacije otpadne topline procesa sagorijevanja goriva) i ne znam da li trenutno postoji automobil na tržištu koji ima tu opciju.
Bjukenon je offline   Reply With Quote