Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.02.2012., 14:17   #2707
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Ajde, imaš pivo Konačno da netko pažljivo čita napisane postove.
Naravno, i dalje mislim da paljenje klime zimi ima samo jednu funkciju a to je pogonjenje sklopa kompresora i cirkulaciju ulja za podmazivanje a uz to može poslužiti za odmagljivanje stakala ako vani nije ovako hladno kao sada. To uostalom preporučuje većina proizvođača vozila.
Sve ostale teorije o grijanju vozila pomoću klime, kao i hlađenju ulaznog zraka kad je vani -15 su
Meni je jedino poznata varijanta električnog grijača zraka kod skupljih modela vozila, koji služi za odmrzavanje/odmagljivanje prednjeg stakla. No, to je ionako već riješeno ugradnjom prednjih stakala sa nitima-grijačima koje ne smanjuju vidljivost.
Ostaje još i webasto za dizlaše, ali to je druga tema.
Webasto ima i na benzincima, otkud ti to da je webasto za dizelaše??

Druga stvar, upitah za kućnu klimu, pa objasni princip/razliku - inverter grije i na -15, obična neće niti na +5.

Treća stvar - rekoh ti da nisi u pravu što se tiče nevezanosti klima sustava sa sustavom grijanja u automobilu - zrak struji preko malog hladnjaka, bio kompresor klime upaljen ili ne, stvar je samo u ventilu koji pušta antifriz/vodu iz ostatka sustava kroz mali hladnjak ili ne. Nemaju dva zračna tunela u automobilu, nego samo jedan. Nemoj da moram na -15 sada tražit po skladištu jedan air box od nekog auta da ti pofotkam kuda zrak struji prije nego dođe do izlaza pod šajbom ili srednjih rešetki ili pod noge.

Edit:
Odvojeni su sustavi što se tiče principa rada, ali strujanje zraka ide istim tunelima
Hladnjak kabine, je krivi naziv, logičnije je grijač, ali kad je to saćasti hladnjak, radijator, kako god ti paše, hebiga.
U jasenovac moš doć na pivu i krempitu uvijek, al razvalit bemburu, trenutno ne, recesija , Fiat je u pogonu...

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 10.02.2012. u 14:28.
jopis je offline   Reply With Quote