View Single Post
Staro 07.02.2012., 21:15   #17
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ganz nova nestabilna msi r6670 (HD6670)?

Nisam overclocker niti me to nešto priziva ali bogami nisam se ni nadao da ću doživiti da ganz nova grafička kartica bude nestabilna na default postavkama.

Radi se o MSI R6670 dual fans. Kupljena je na preporuku prodavača da zamjeni pokojnu 8600GT. Očistio sam stare drivere, umetnio novu karticu, instalirao "stock" drivere, pokrenio Flatout (bilo je instalirano ) kada nakon 2-3min igranja izbaci VPU recover i tako nekoliko puta.

Nebilo mi mrsko, instaliram nove drivere, upalim flatout, ni do zida ne dodjem kad li opet VPU recover

Očistim prašinu iz svih hladnjaka (osim grafičke jer je stara tek par sati jel), izmjenjam paste a rezultat je isti.

Odvrnem ventilator grafičke da mlatara punom snagom non-stop unatoč tome što temperatura nije prelazila ni 30 stepeni a ono opet isto.

Ruke je dalo jedino kada sam smanjio gpu clock sa defaultnih 800mhz na 750 tada je igra radila dobro ali opet nakon 10-ak minuta taj smrdljivi VPU recover.
Spustim ja za još 50mhz (na 700) e onda je bilo već stabilno i sada radi bez greške.
Clock memorije nisam mogao spustiti niže nego je default 1000mhz.

Možda sam staromodan, ali ovo nikada nisam doživio unatoč činjenici da radim sa hardwareom čitav život. Naviđao sam se pi*darija za života da sam do danas mislio da me ovako šta nemože iznenaditi ali evo ipak je uspjelo i zato valjda dok sam još ovoliko zbunjen djelim ovo iskustvo sa Vama i pitam Vas dali je ovakvo nešto normalno u ovo doba lošeg hardwarea?

Hvala na čitanju
Vjeko je offline   Reply With Quote