Pozdrav!
Radi se o konfiguraciji navedenoj pod Moj PC s tim da je sve na tvorničkim postavkama - dakle ovako:
Gigabyte GA-990XA-UD3
AMD Phenom II X2 545 @ 3.0 GHz
KingMax DDR3 2x2 GB 1333 MHz
ATi HD5750 512mb GDDR5
Corsair CX400
Dakle,ništa nije overclockirano.
Problem je u tome što računalo ode u sleep mode i kad ga želim ''probuditi'' ,on radi ali monitor ne.
Na monitoru (LG W2453TQ) lampica blinka i ne želi prikazat sliku.
Pokušao sam i par puta upalit-ugasit monitor ,ali i dalje ne prikazuje sliku.
Potrebno je restartat komp ,al ponekad niti onda nema slike ,nego je potrebno ugasit komp i monitor te
upalit ponovno ,ponekad i par puta da monitor dobije sliku.
Ponekad čak i komp blokira cijeli kad ga želim ''probuditi'' iz sleep modea.To da je blokirao,vidim po
caps-lock lampici (pritisnem caps-lock tipku i lampica ne reagira).
Isto tako,nekad i ne želi prikazat sliku pri paljenju,pa treba par puta restartat komp ili ugasit i upalit komp i monitor
pa probat.
Također,nekad se i ne želi upalit - lampice i LED ventilator blicnu na sekundu-dvije i to je to.Tu je potrebno izvadit kabel
od napajanja i pričekat do 15 minuta i ponovno priključit kabel u napajanje i upalit.
Ne znam da li to možda ima veze sa tim što mi je temperatura CPU-a prije par dana poludila (na stock postavkama u BIOS-u je pisalo 79 C i ugasio se komp).
Čudi me što se javljaju takvi problemi,a PC nije overclockiran,nego je spušteno sve na tvorničke postavke već par dana.
Na matičnoj je zadnji BIOS (F9).
Jel to problem do monitora ili grafičke kartice?
Zahvaljujem na odgovorima.