View Single Post
Staro 05.02.2012., 11:10   #448
Dek$ter
Registered User
Moj komp

Dek$ter's Avatar

Datum registracije: Feb 2012
Citiraj:
Autor bixsy the king Pregled postova
Što reći na ove izjave novopečenog člana osim...
Mislim stvarno se malo bolje informiraj i ako se već ravnaš prema bilo kojem forumu pa makar to bio anandtech to potvrdi linkovima ili obrazloženjima koja imaju smisla.
Odakle ti to da cache ne znači ama baš ništa u gamingu ?
Odakle ti to da još nema igara koje koriste više od dvije jezgre ?
Mlatiš praznu slamu kolega...
Samo da se nadovežem na E8xx0 seriju wolfdaleova...to su još uvijek strašni procesori s odličnom arhitekturom i ako ih upariš sa dobrom platformom primjerice p45 chipsetom i nekom bržom memom još uvijek znaju iskoristit novu seriju grafičkih kartica te noviji naslovi igara idu kao podmazani.
E sad kad bi umjesto njega na platformu stavio neki E5200 već bi se vidio lagani pad perfomansi...to pričam iz vlastitog iskustva...a razlika između E5xx0 i E8xx0 je u cache-u,nižem taktu i slabijem overclock potencijalu...razlika se ipak osjeti zbog cache-a i takta.
No jednostavno vrijeme radi svoje...ja sam prodao E8400 dok još uvijek drži solidnu cijenu,a povoljno mi uletile novije komponente.
A ova druga urnebesna izjava...nema još igara da koriste 4 jezgre...ah...čitaj,googlaj,informiraj se.
Vidi, još sa početnik i učim pomalo. Ali naravno da igre koriste više od 4 jezgre, ali će te igre normalno raditi i na dual core procesorima.
Pogotovo na Intelima, AMD dual core procesore danas nemojte niti gledati ako vam je gaming na umu. Uglavnom sam pročitao na BUG forumu od dosta znalaca da cache memorija ne znači ništa u gamingu. I gledao testove neke ne netu i nisam baš vidio velike koristi od cache memorije, ali je praksa druga stvar. Razliku sami pogledajte. NPR. E5700 vs. E8400, koji je bolji u gamingu? E8400 jer je razlika u cache memoriji. Tako da se ispričavam na mojim krivim informacijama.

E8xxx serije procesora su zvijeri. Oni su brži od starije serije i3 procesora (gledajući na istom taktu). Mogu iskoristiti GTX 560Ti i HD 6950 uz dobar OC.

Ja sam imao E8400 na 4GHz uz Zotac 8800GT i to mi je bila najdraža konfa, prelaskom na i3 nisam dobio ništa, tako da sami možete skužiti kako je jaka Intel-ova arhitektura!
Dek$ter je offline   Reply With Quote