Citiraj:
Autor Guls
Ok, ajmo ovako.
Da u džepu imaš 3.909,15kn koliko košta najjeftinija 7970 na tržištu, a doma u računalu 6970/570, da li bi te novce potrošili na upgrade ili bi čekali (da se cijene spuste, ili slijedeću generaciju 8xxx, ili još jednu 6970/570, ili nešto treće četvrto...)?
Pitam čisto rasprave radi, jer ne čini mi se da će se cijene tako brzo spuštati, a i definitivno mislim da ta kartica ne vrijedi te novce. Je, brža je, bolja je, ali i skoro duplo skuplja od tamo nekakve 6970...
|
Kako god da okrenes pusis pare.Ja sam prije 3 godine kupio gtx 295 za 3800kn .Prodao sam je prije mjesec dana jedva za 900 kn. Ali sam zato tri godine,igrao sve na maksimalnim detaljima u maksimalnoj rezoluciji !I sto je najbolje od svega,ta kartica bi mi izdrzala
jos 3 godine jer sam igrao battlefield 3 u 1920 x 1080 sa high detaljima i iskljucenim msaa,16xaa i igra je radila savrseno fluidno bez ikakvih framedropova.
To je fakticki 5 godina si miran sa high end grafuljom.A da sam mrljavio i svake godine kupovao mid range da mogu igrati normalno pojedine igre na rubu igrivosti u high detaljima. Gtx260,275,pa 285,pa onda gtx460,470 pa 570 izgubio bih vise nego s tom jednom.Ovako sam preskocio sve te generacije grafickih i zajebancije s prodajom,kupnjom i uzivao.
Razlog promjene je bio samo mini display port kojeg 295 nema ,a bio mi je potreban za apple cinema.Zaseban adapter kosta 300 kn,a trebala su mi 2 komada.Znaci miniDP na DVI i miniDP na HDMI.600 kn.Isplativije mi je onda kupiti novu graficku.A kad vec uzimam oduzmem tih 900 kn sto sam prodao gtx295,oduzmem 600 za adaptere,oduzmem PDV (897 kn) jer sam uzeo na firmu i sta dobijem ? 7970 je mene kostala 1500 kn !I miran sam narednih 4 godine sa mojim zahtjevima.