View Single Post
Staro 02.02.2012., 18:09   #18722
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Budem probao pa javim. Iako velim, u potpuno sličnom položaju (kao okomit bajk) je meni bila kočnica prije odzračivanja (ručica gore, čeljust visi okomito dolje).
Ajd da bez podjebavanja odgovorim.

Sličan sam problem imao sa deorama 535 starim, pred 2 godine cca. I isto tako je puštala na rezervaru.

Držanje kočnice u skroz okomitom položaju ne pomaže po mom iskustvu.

Vjerujem da ne radite krivo, ali potrebno je razmaknuti klipove u potpunosti, toliko da oni gotovo uđu u čeljust "u minus". Ako je potrebno treba ispustiti višak ulja. Kad si tak razmaknuo čeljusti treba izmijeniti cijelu tekućinu u sustavu sa povremenim tuckanjem po čeljusti uz otvoren spremnik. U spremniku maknite onu pločicu ako još uvijek postoji ista koja pokriva rupicu kroz koju klip uvlači ulje da nesmetano može izlaziti/ulaziti zrak/ulje.

Tek kad ste nanovo napunili sustav uljem onda slijedi "odzračivanje", opet lupkanje i tak to, ali mora se moć to sredit.

Što se brtve i slinjenja tiče, e to mi se dogodilo kad sam provozao bajk po temperaturama ispod nule kad je guma očito izgubila svojstva. Nikako nisam mogao dobiti da ne curi. Može se eventualno probati skuhati u vreloj vodi guma da eventualno dobije na elastičnosti, ali ne da se deformira, pitanje je hoće li uspjeti, pucam u prazno...
Problem sam riješio tak da sam malo silikona stavio po rubovima poklopca i zatvorio te pustio da se osuši. Jest da je grunf, ali radi ko zmaj i nisam imao problema poslije ni na -10°C

Dakle, napominjem, vjerujem Vuco i čuks da znate kak se to radi, ali eto, ako pomogne vama ili kome drugome nek bude tu...