View Single Post
Staro 02.02.2012., 00:11   #777
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Po meni je upravo radi budućih nadogradnji bolje uzeti amd platformu. Možda jesu ovi sadašnji buldožderi pomalo anemični ali u budućnosti možda izbace bolje modele. Slična je situacija bila i tamo 2006-2007 godine. Amd je tada imao pomalo inferiorne athlon 64 x2 procesore u odnosu na novopridošlu moćnu arhitekturu intelovih core 2 duo procesora. Ići na intela u tom trenutku je izgledalo kao ulog za budućnost. Međutim ipak je na kraju amd ova tadašnja platforma bila okrenuta budućnosti tj ako si davne 2006 godine kupio od gigabyte-a kakvu m55s-s3 ili sličnu ploču danas nakon punih 6 godina možež otić u dućan i izabrati si novi procesor. Ko je tada naprimjer kupio ploču za core 2 duo i procesor najvjerovatnije je na njemu i ostao jer novi moćniji procesori za tu platformu su izostali. Ostala je jedino opcija po ogasnicima tražit nerjetko preskupe polovnjake tipa q6600 i slične. Naravno potraga za polovnjakom zna biti coll ali to nije za svakoga
Evo slučajno baš kod mene jedna konfa c2d sa pomalo slabašnim procesorom pentium e2140. Gledam po dućanima ali procesora za tu ecs ploču ni za ljeka, a na njuškalu za npr e8500 ekipa traži cifre koje nemaju veze s pameću

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 02.02.2012. u 00:25.
darkijas je offline   Reply With Quote