View Single Post
Staro 04.04.2005., 12:54   #13
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Pedro
Hard disk i ostale stvari kučište, napajanje, monitor, ventilator itd. nisam uračunao u cijenu jer već nešto od toga imam.
/snip
Uzeo bih konfiguraciju Gigabyte k8nxp-9, ako nadjem u italiji ili negdje OCZ gold dual channel 2 gb, cpu znači AMD 64 4000+ i nvidiju GeForce 6800 Ultra jer gledao sam rastura baš u Open GLu, a radeonove nove x800-x850 su više za igrice.
Znas onu staru...

Organima unutrasnjih poslova
sve je ravno do Kosova.
Ali kad stignu do Kosova
stvar se mjenja iz osnova.

Nacelno, ovo je jedno vrlo nezgodno razdoblje za uzimati (relativno) profesionalno racunalo. Primjera radi, WildCat VP880Pro kosta smijesnih 2500kn, sto je upola manje od Realizma 100, no VP je AGP kartica, sto ce reci da sve novije platforme ispadaju iz te kombinacije. Realizam 100 kosta 5k kn, sto uz Supermicro X6DAL-XG i 2.8GHz Noconu te gigabajt ECC Registrated memorije predstavlja izvrstan osnov za nadogradjivanje, otvarajuci prostora za postojece Irwindaleove i buduce Dempseye, te razne druge mogucnosti nadogradnje diskovnih i ostalih sustava. U tom slucaju, iako je 10k kn za kombinaciju ploce, procesora, memorije i graficke u svrhu CADa prilicno limitiran budjet, pitanje je s kakvim kucistem i napajanjem, diskovnim podsustavom, monitorima i slicnim stvarima trenutacno raspolazes, i je li uopce mudro davati ovoliki novac jos neko vrijeme ili se suociti s cinjenicom da je vrlo vjerojatno da ces postojeci budjet, ukoliko planiras kupiti te stvari odmah, morati ozbiljno povecati.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote