Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 01.02.2012., 16:30   #6091
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
nisam prije baš gledao taj zvučnik, sad vidim da ima dva br-a, od kojih je onaj gornji očito naciljan na tweeter i funkcionira kao zatvorena ventilirana komora?

kao kod b%w flagshipa, samo unutar kabineta.......zanimljivo.

istina, vidim po forumima da su trenutno naj-marke wharf, dali i ma, jer daju poštenu protuvrijednost za novac.

nevjerojatno kak to ciklički dolazi firmama:

prije par mjeseci sam se zgrozio kad sa po prvi put uživo vidio KEFovu C seriju. trese se ko puding na dodir. A kad sam ja pikirao na tu klasu, Kef je radio odlične code i creste, B&W jako popularnu DM 3 i 6 seriju (nisam kupio jer je metalni visoki vrištao.), a wharfedale je prodavao groznu, mislim vardus, seriju, potpuno obuvenu u kineski melamin-polymer.

današnja serija 9 od wharfedalea izgleda onako kako očekuješ od zvučnika, pa čak i serija 10 prolazi iako mi je sumnjivija -jbg, ne volim plastični front ak ne košta bar 1,5 k eura...(počinje li to novi ciklus?), a Monitor audio koristi debeli mdf, klasičan oblik i kvalitetne drivere u početnoj klasi...

valjda nam je zato hobi zanimljiv....
da, pregrada je između gornje komore visokog (koji je ako se ne varam u svojoj kupoli) i midbasa sa donjim basem koji radi u svojoj komori sa većim front-fire br portom. još dobiješ i spužvicu i tvikanju nikad kraja oko odaziva basa

meni se recimo optimalno pokazao okomito okrenuta spužvica samo u prednjem br portu, tako da malo oko nje ima zraka, ali ne u potpunosti zatvoren port.

taj c mi otpočetka liči ni opasnog plastičnjaka, makar ga nisam slušao... iskreno nisam imao ni volje ni želje jer me svi ti početni uni-q kefovi pile u mozak. creste 2 sam imao na drugoj elektronici i to je bio jako korektan zvučnik bez basa, a i nije volio ostatak svijetlijeg sistema.

je, vardus su bili ti mrtvački koferi

sam ti spomenuo da na front panelu nemamo rupe za mrežicu, nego je ona magnetna?
syss je offline   Reply With Quote