Hvala na infou, situacija od jučer je slijedeća:
-s posla donio jedno chieftek napajanje, pa ga stavio za probu umjesto XFX-a. Ne utječe. Druga Cmoss baterija-isto.
-stavio grafičku neku prastaru koja netreba dodatno napajanje. nema promjene.
Na nekom forumu pročitah da je čovjek držao clear cmoss dok je uključivao i da onda radi, ali čim pusti clearcmoss, da se restarta.
-Probao i ja, barem da prestane sa bottloopom svake sekunde, i nakon držanja pola minute-otišlo u bios. Onda sam ugasio komp, opet bootloop.
-Ugasio opet, i stavio sistemski ssd. Držao clearcmoss, bios se digao, failsafe defaults, i otišao nakon nećkanja(jer naravno nije imao ahci) u Win. Tamo sam sa @bios reflashao bios.
-nakon restarta opet isto.
-opet isti postupak, i isprobao još dva starija biosa, sve do verzije koja prepoznaje 6 jezgreni CPU. bez razlike.
-povadio još jedine preostale priključke za audio na prednjem panelu, i sve preostale kablove od sata i usb prednjeg panela. Vratio i svu memoriju, kad i tako nema utjecaja.
-u windowsima odvrtio sve moguće benchmarke koje sam usput imao. Bez greške. Procesor tako underclockan sa clearcmoss radi na 35-42 stupnja.
Dakle u windowsima, kad se na ovo silovanje držanjem ClearCmossa digne, nema nikakvih problema, nikakvih grešaka ni memorije ni procesora, ničeg (osim standardnog negodovanja jadnom zamjenskom grafičkom, nedostajućim hardovima i ahci-ide situacijom)
-ajde, sretan sam da barem tako uspijevam probuditi komp, jer mi se želudac stisne kad se sjetim da bih morao sad opet iz vedra neba kupovati matičnu (naravno ova je iz 2009. i istekla garancija) od minimum 1500kn i sve raskapati(procesor posebno) mi je koma. Eto, idem još vidjeti kad ulovim vremena, što kažu na ovom DejanBLovom linkanom forumu, popodne nakon posla vjerojatno sve izvaditi iz kućišta na testbed pa ću podijeliti iskustvo ako išta bude.