Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.01.2012., 23:48   #2419
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Na jednom predavanju (grafički dizajn) smo se dotakli identiteta brenda i prolazili kroz primjere dosljednosti u dizajnu, pa samim time i identitetu brenda.
Od automobilskih marki, BMW je bio prikazan kao primjer kojemu bi svi trebali težiti, dok je Mercedes bio baš suprotan.
Počevši od logotipa, pa sve do detalja (bubrezi, okrugli elementi prednjih svjetala, L stražnja svjetla, nakrenutost komandne ploče prema vozaču itd...), BMW je jedini proizvođač koji je ostao svoj kroz godine. Zanimljivo, profesori ih isto vole
To je OK u kontekstu brenda (vjerojatno i prodajnih rezultata ) ali na taj se način potiskuje individualnost svakog pojedinog modela.

Osim toga, u skladu je s današnjim trendovima jer su rokovi za redizajne i izlaske novih modela sve kraći.

Ali ja bih se uvijek radije odlučio na model koji ima određenu individualnost spram ostatka game.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Vidiš meni recimo Merc CLS uopće nije lijep.
OK.

Iako je recimo CLS nekome "ružan" u taj je dizajn IMO uloženo više kreativnosti nego u bilo koji Audi/BMW u istoj klasi. (posebno elegantan "kosi" dizajn stražnjih svjetala koji je zapravo nastavak sportski elegantne i profinjene bočne siluete i malih bočnih staklenih površina).

Kad govorim o nekom "dizajnu" uvijek pomislim na PT Cruiser, Z8, Ford focus (new age model), Megane II, CLS, Avantime i ostale modele koji su se svojom originalnošću i individualizmom (voli ili mrzi što bi se reklo) izdvajali od većine generičkih modela koji su imali "prihvatljiviji dizajn" za široke mase i "prihvatljivije prodajne rezultate".
listerstorm je offline   Reply With Quote