View Single Post
Staro 30.01.2012., 08:33   #21
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor brujah_max Pregled postova

Gle, stav ti je iskljuciv i prepotentan
Otkud tebi pravo nekog random lika prozivat za nesto sto on cak nije ni hintao ni na koji nacin?
Pitao je za pomoc oko instalacije, a ti mu solis pamet kao da vec znas sto on zeli i kakav je on lik (skiddie, jelte)

Osobno volim Debian, ali ne pada mi na pamet da zbog toga napisem nekom noobu "ako se hoces naucit koristit s Linuxom, moras prvo godinu dana odrzavat Debian", jer bi to bilo moje osobno stajaliste koje nije nuzno tocno
Lik je vec napisao da ima BT4 na sticku i da bi ga sad rado instalirao, a ti mu kasnije napises da ga stavi na stick?
Ili, zar je pravilni response "ne treba ti to, nemas pojma, ti si jadni skiddie"?
To je bas u duhu open source i free software zajednice?
Yeah right!

Najgore od svega je sto se generalno slazem s tobom
Previse je random noobova koji koriste BT da bi frendovima pokazivali kako su ludi "hakeri" i sam preporucam svima koji se interesiraju za BT da prvo uzmu neku "casual" distru i nauce osnove Linuxa (kao sto sam vec ranije i napisao)
Isto tako Gentoo, Arch ili Debian nisu za noobove, a pogotovo je lose sto citav topic pada u vodu zbog tvog nedostatka volje da pomognes liku

@dxdandy, zasto si uopce isao radit particiju u ext2? Ako se ne varam, BT4 mozes instalirat jedino na ext3 particiji tako da ce tih ih instalacija i prepoznat ako tu particiju formatiras u ext3
Unatoc svemu, lutherus ti je dao par dobrih savjeta - savladaj prvo neke osnove prije nego se prihvatis ozbiljnijeg posla
Debian ima dovoljno jednostavnu instalaciju da je može i totalan noob izvesti a za uzvrat dobije vrlo zahvalan sustav na kojem će poprilično i naučiti. I da, ako želiš naučiti Linux Debian je najjednostavnije koje možeš uzeti uz opensuse.Imal ga 7 godina kao primarni sustav dok da nije zamjenil Arch a prije Debiana Slackware. Point `n click avanture te nauče osnove ali te ne nauče Linux. A kako je autor sam rekao da zna osnove, nema potrebe da ne krene učiti sustav i da ga ne počne koristiti. BT mu ne treba, ne treba on zapravo nikome. Problem ovog foruma je tolerancija prema BT i ostalim kvazi forenzičkim distribucijama. A nažalost iz iskustva znam kud vodi 99% upita za backtrack i koje su namjere ljudi koji ga pokušavaju koristiti a za to im neću davati nijedan savjet.