View Single Post
Staro 29.01.2012., 14:21   #17
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
Iste te alate imaju sve distribucije na svojim repozitorijima. Svaki os se može instalirati na interni hdd, možeš i na usb, sd karticu,.... Ono za kaj pretpostavljam da ti treba bt ću ti odmah reći da odustaneš jer nije neki bauk u backtracku to je distribucija usko namjenjena testiranju mreža i forenzici s posebno patchiranim kernelom.Problem je u korisnicima, ne govorim o ovom korisniku koji je otvorio topic nego općenito o korisnicima koji hoće upadati u mreže, a nisu spremni odvojiti malo vremena i upoznati se s osnovama funkcioniranja mreža i onda postavljaju pitanja kako su zapeli na 3. koraku prilikom krekiranja susjedove mreže i kako im aircrack-ng ne vidi niti jednu mrežu ili kako trebaju fejkati MAC. Ako hoćete raditi ilegalne radnje nitko vam to u vašem domu ne može zabraniti, snosite isključivo moralnu odgovornost(te analogno tome ne možete tražiti pomoć ovdje), ali zato se sami pozabavite s tim nađite materijala(pun ga je net) i prvo počnite s osnovama, što je IP, MAC, DNS, TCP/IP protokol, OSI... a onda kad to naučiš i kad naučiš osnove Linuxa shvatiš da ti bt ne treba jer sve te alate imaju sve distribucije na repozitorijima.

A ako se pak želiš baviti mrežama i mrežnom sigurnosti ( ne izigravati hackera već raditi nešto korisno i učiti ) onda Debian i samo Debian.

Ext2 je star i zastarjeli file system. Ext3 za /root i ext4 za /home staviš ako želiš brz sustav. Možeš proučiti i tipove file systema http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_file_systems
Ma sve to stoji,ali mene ne zanima hakiranje susjedove mreže,to sam odavno isprobao mene samo zanima kako instalirati neki linux sličnih mobučnosti kao BT koji sam dovro skužio kako radi i već ga imam pa mi se nije dalo skidati nešto drugo.
Nije mi jasno kako recimo kod pokušaja instalacije BT bilo koje verzije ne prepoznaje kao u tutorialu na BT strancam već postojeći OS pa mi nudi instalaviju ali da mi obriše sve ostale particije a ja to ne želim.
Sad sam stavio skidati Debia DVD pa probam njega.Nadam se da će mi možda ovdje instalacija proći normalno i da mi neće trebati dodatni driveri.
dxdandy je offline   Reply With Quote