ovako, imam AMD athlon xp 2500+ 2.2GHz, Abit AN7, 2x256 mb ddr TwinMos 400MHz, Radeon 9600XT, seagate barracuda 80, 20 GB (ide), asusov dvd rom, pioneer dvd palionica... odspojio sam gore navedeni asusov dvd-rom i spojio od buraza maxtorov hard da bi prebacio muziku sa njega i formatirao da mi bude za prijenos podataka i tu su se očeli javljati problemi...
Lijepo ja stavim jumpere na slave, prikopčam sve upalim komp i kad ono CRNI EKRAN. mislio sam da sam nešto sjebao, pa stavio sve nazad kako je i bilo, palim opet, opet neće; resetiram bios, opet neće, insert pa start, neće, odspojio sve atx kablove, ugasio napajanje, isključio kabel od napajanja, izvadio bateriju iz matične, resetirao ios, start i vidi čuda; opet NIŠTA. sav taj trud koristan kao prdac u vjetar! I krenem ja redom, iskušavam sve metode koje mi padnu napamet, drugačiji raspored rama, sve rastavit pa spojit, provjeriti sve spojeve, očistiti, prijetiti mu, moliti ga, ignorirati... neće i neće pa da mu je... mater! Vidio sam malo niže u jednoj temi kolega ima sličan problem, ali on barem može ući u bios i ima drugu matičnu. Ako neko ima kakav pametan savjet neka slobodno javi...