Nisu to niske insinuacije nego je frendova stara to napravila prije xx godina, a direktor škz je bila u tom trenutku, ako te baš zanima (kredit na 10 godina, iznos priličan, i nebitan za raspravu jer ima sumještana pa će lako znati o kome se radi; i oročeni depozit na 10 godina, isti iznos; kredit naravno izdala sama sebi; rezultat: nakon 10 godina ostaje joj cijeli iznos glavnice džabe). Zato sam te i tražio konkretan primjer, a ne pisanje iznosa. Ekonomske predmete sam završio s odličnim za vrijeme svog školovanja tako da mi računanje glavnice i kamata ne treba objašnjavati, nego konkretnu stvar, banka ta i ta za kredit, banka,zadruga, vrag sotona taj i taj za oročenje. Pogotovo onaj dio kad sam ti rekao da oročeni depozit ne možeš iskoristit kad je tebe volja nego, logično onda kad je ugovoreno u ugovoru o OROČENJU ili tebi taj dio OROČENI nema smisla?
Kakve veze ima država i zaduženje njeno?
Poduzeće koje ispravno funkcionira se ne zadužuje za isplatu plaće nego se financira samostalno od svojih prihoda, bila to firma di ja radim od par tisuća zaposlenih, ili kumova radnja od 5 zaposlenih i prometom od par milijuna kuna godišnje - ista stvar, niti moj direktor se ne zadužuje za plaće, niti kum. Stvar je u pametnom poslovanju i raspolaganju novcem, ali pošto ti očito gledaš sve sa bankarske strane, tebi je super samo kad ekipa živi od dizanja kredita i zaduživanja kod banaka kratkoročnim pozajmicama....
I u raspravu o leasingu sam se uključio upravo zato što se ona potencira kao najbolji oblik kupnje automobila, što nikako nije, nego kad poduzeće zdravo funkcionira, u stanju je kupiti si stroj od 3-4 milijuna kuna za keš, tako je u stanju i kupiti 1-2-3 automobila, kombija, whatever za 200-300-500.000kn za keš, bez plaćanja lihvarskih kamata i naknada. To je moj point.