Citiraj:
Autor Thoroughbred B
Ja ti kompariram nekakav gotovinski kredit s lizingom,u svakom slučaju govorim o kreditiranju,o kupovini za keš neću uopće raspravljat jer budimo realni tko danas ima i kupuje novi auto kešom? Rijetki,jako rijetki.
|
Ma ima ekipe, ja u ovoj svojoj čuki mogu sad nabrojat iz rukava 10-15 poduzetnika koji su kupili automobile za keš, i kupuju tako svakih 4-5 godina, a radi se o X6, X5, ML, novoj e klasi, i sličnim 'autićima'.
Upravo jer ne žele davati lovu za kamate i ostale troškove, nego su jednom krenuli u tu 'veliku' investiciju u automobil, koji sam sebe otplati i zaradi novi za 4-5 godina. Druga stvar je što pojedince može služit i jeftiniji automobil, ali kako bi izgledalo da čovjek koji je direktor povelike građevinske firme i radi promet od nekoliko desetaka milijuna kuna godišnje, ide na sastanak za ugovorit posao od 4-5 milja kuna, sa npr. hyundai sonatom; nikako. Lani je zamijenio godinu dana starog x6 3.0d, za novog x6 4.0d, ove godine, tj prije mjesec i pol, s klasu 2006.u za novog CLS-a. Sve za keš. Ovaj sa X5 je prvog kupio na lizing, ovog sad novog za keš, ml je kupljen za keš, e klasa isto, itd.
Sve lokalni, što sposobni biznismeni, što podobni.
Citiraj:
Šta će mi suglasnost lizinga za prodaju? Lijepo stavim auto u oglas,kada nađem kupca odmah radim račun i zatvaram lizing,isti dan,kupac odlazi s računom i čistim papirima,i autom naravno.
Popust ćeš dobiti na aute danas svakakav jer prodaja doslovno ne postoji,a ne zato što kupuješ kešom,moderno je ići s sloganom "popust za keš" ali njima je čisto svejedno,jer ionako lova mora završit na računu.
Na nove modele ćeš dobit simboličan popust,ako i dobiješ,dok na nove aute ali prošlogodišnje sigurno možeš proć puno jeftinije.
Ja sam uzeo civic sedan 2008g. 2009.-te s 3000 eura popusta,lizing...ista cijena je bila i za "keš"
|
Ovo za prodaju i rješavanje papira isti dan, svaka čast, daj napiši please o kojem se leasingu radi, jer moje stranke su sa leasing kućama ovdje imale prilično loših iskustava, pa da znam nekog efikasnog preporučit, a ne kad mi je jedan klijent čekao iz hypo leasinga 25 dana papire da može prenest auto sa isplaćenog leasinga na sebe, sa debisom isto bilo samo problema, itd.
To da se može riješit isti dan, to je vrhunski.
A za popuste za keš i novi auto, kažem ti lijepo, svojim očima sam gledao kako se cijena ruši kao da smo nasred Trsta, a ne u Tomiću i Eurolineu, pogotovo kad se merc kupovao, i kad je prijatelj šipac otvorio onako zdravo seljački kofer sa dovoljno love za kupit 3-4 S klase merca, a ne c220cdi....
Novi model je bio, i bmw isto tako; znam za spiku sa lanjskim modelima, izložbenima, itd. A puno ovisi i od samog salona/trgovca/gazde, koliko su fleksibilni i voljni prodat automobil.
No, da ne razvlačimo više, dovoljno je bilo ove debate :cheers