Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.01.2012., 14:04   #2271
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Carevi, ajde se lijepo informirajte malo kaj je to financijski leasing gdje uplatom zadnje rate postaješ vlasnik vozila za razliku od "operativnog" gdje na kraju možeš za određenu svotu otkupiti vozilo.

Koliko ja vidim jedan drvi o "financijskom" a drugi o "operativnom"
I jedan i drugi lizing spada u kategoriju "najma",on nije napomenuo o kojem lizingu priča a spominje keš kupovinu.

Operativni lizing ima svoje pozitivne strane,ali zašto uopće raspravljat o operativnom lizingu kad je on interesantan samo u specifičnim uvjetima...

Ovdje se razgovara u kupovini auta,dakle stjecanju vlasništva,spominje se keš i uspoređuje ga s lizingom...pa kupovina na keš i operativni lizing nisu uopće usporedivi,kad kupuješ auto na keš ili na financijski lizing kupuješ s ciljem krajnjeg stjecanja vlasništva.

Operativni lizing je sam po sebi prespecifičan,a on je opet savršen npr. taxi cammeu,itd,jer nema obavezu vraćanja lizinga i ne pada mu na pamet nikakvo stjecanje vlasništva nad autom s obzirom da mu je auto samo izvor zarade,stvaranje novca i profita.

A kada padne promet,vrati auto banci i doviđenja...ili ga promjeni vrlo jednostavno,jer mu ne odgovara iz X razloga.

Operativni lizing je običan rent - a - car