Citiraj:
Autor Brzi Picek
inače na tele2 su dolazile poruke u stilu "dobili ste nagradu, pošalji xxx na broj 8xxxx ...dakako jedan sms je tko zna koliko kn !"
osobrnno sam prijavio 4 broja koja su mi poslala poruke tog sadržaja
dakle netko (čik pogodi ?!) se dobro igra
|
To je u biti rupa u zakonu. Bilo je već toga podosta i po novinama i telki. Shema je sljedeća. Otvoriš tvrtku/preduzeće

i registriraš ju za davanje sms multimedijalnih usluga. Usluga može bit i totalno fejk tj. šalješ prazne sms-ove koje naplaćuješ cca 10kn po sms-u. Onemogućiš raskid usluge jer ne deaktiviraš uslugu deaktivacijskim sms-om, a na info telefon se nitko nikad ne javlja kao i na dopise operatera. Tako kradeš lovu ljudima određeno vrijeme dok te ne zatvori hakom radi pritužaba ljudi koje kradeš. Najgore je što te operater ne može/ne smije spriječiti u haslanju njihovih korisnika. Jedino rješenje za prekid usluge prevarenim korisnicima je nažalost promjena broja.
Citiraj:
Autor Mr.Black
U poslovnici dižu ruke od toga, kod njih sam potpisao samo zahtjev za raskid ugovora, i rekli su da s njihove strane je to to.
|
Ovo sad ovisi o puno faktora. U pravilu u poslovnici te mogu/smiju preusmjerit na SZK jer su oni svoj dio prema tebi odradili i ako se djelatniku tamo neda ili si bio bezobrazan oni te mogu otpilit na SZK koja će to eventualno odraditi. SZK je opet pretrpana pozivima svih mogućih retarda koji zovu jer im je dosadno pa korisnici poput tebe moraju dugo čekati da dođu na red. Moj prijedlog ti je da odeš opet do poslovnice i procjeniš koji je najljubazniji djelatnik tamo (po mogućnosti dok nije gužva u poslovnici) te mu fino objasniš cijeli problem i zamoliš ga da umjesto tebe nazove SZK i provjeri kako najbrže riješiti tvoj problem jer ti ne uspjevaš dobiti SZK, a pretplatu si napravio. Isto tako traži da ti se na mail ili poštom pošalje tvoja kopija ugovora koju djelatnik overseasa nije ostavio. Za ovo zadnje ti savjetujem da ne napadaš SZK jer si ti to čovjeka trebao tražit isto kao što ti je dostavljač to trebao dati, a Tele2 ti nema nekog utjecaja na odgovornost djelatnika overseasa.