Citiraj:
Autor jopis
Sve što sam gore spomenuo su iskustva frendovog kuma koji je posjedovao i 360 modenu i 911 turbo nakon nje. Nove.
|
Nisan on gleda pa mi reka......
Citiraj:
Neekonomičnost - šta ti misliš da ljudima koji imaju love za to lova pada kao kiša s neba pa da ih boli neka stvar za sve? Get some reality boy.
|
Znači uzmu Ferrari/Porsche/Lambo koji troše 15l/100 "normalne" vožnje, ne mogu povest još 2 osobe a gledaju na ekonomičnost. Ferrari je prestiž, i ako zarađuješ 1.5M godišnje promašaj je uzet Ferraria, jer se nemožeš prikrpit za gume i servis... Poanta je da je u nas dosta nasađenih bogataša koji skupe 200k € i odma ulupaju u Ferrari/BMW M5/Porsche...
Citiraj:
Neelastičnost - naravno da je bitna i naravno da se je ugodnije vozit ko gospodin čovjek nego jašit po mjenjaču stalno
|
Opet sam sebi uskačeš u usta. Postoje 2 vrste automobila, obični i sportski. Ako oćeš manje vozat mjenjač uzmi automatik ili auto s velikim okretnim momentom (TD ili neki V8 tipa 6.3 AMG)
Citiraj:
Normalni okretaji su kad je taj isti motor upotrebljiv i na NORMALNIM okretajima, a ne samo na 6-7-80000 okretaja, eto kako su napravili konačno sa 458icom.
|
Pa ako mu je moment od 80% dostupan od 3200 o čemu se priča? Nije kamion...
Citiraj:
Itd. da se ne ponavljam.
Pare ne padaju s neba i ljudi koji kupe takav auto isto ga žele normalno koristit, a ne držat pod plahtom, provest do omiljenog birca na kavu da svi vide da on ima takav auto i vratit ga u garažu. Prizemno razmišljanje. Tužno je da je većina takva, ali eto, gore navedeni lik kojeg poznam, nije od tih, nego kad kupi tako nešto, vozi to i uživa u tome radi sebe
|
Opet govorim, ako ga kupi neko ko ima dovoljno love tipa 5% primanja je uložio u auto to je ok, a ne neko ko uloži 95% primanja u auto. Lova ne reste na grani, ali ako uzmeš auto takvog kalibra ili imaš love za održavanje ili si lud. NHF