View Single Post
Staro 15.01.2012., 18:38   #30
redscro
Premium
Moj komp
 
redscro's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Kupres
Postovi: 4,085
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Zaboravi na to.

Upravo to.

Inače uvik me zadive likovi šta ima "hakira face", i kad ja kažem koja je šifra bila dobijem odgovore ono par znakova, obično životno povezanih, isto tako na mailu....

Kako se meni to ne dogodi? Keepass + šifra ajme duga...
Password, koliko god bio jednostavan, obično je gotovo nemoguće pogoditi, osim ako posvetiš život tom cilju pa ideš isprobavati sve moguće kombinacije. Ono do čega je mnogo lakše doći i što je problem u 90% provala je password recovery na mailu preko kojeg je izrađen FB account, gdje ljudi popunjavaju podatke samo da se brzo riješe toga i postave neko jednostavno sigurnosno pitanje, što često nije problem "provaliti". Sigurnosno pitanje tipa "Ime mog psa", "Ime moje sestre" i slično je mnogo gore od stavljanja "1234" za password jer je onom tko i malo bolje poznaje takvu osobu kojoj "provaljuje" potrebno pola minute da promijeni mail password, a samim tim dođe i do pristupa passwordu za FB.

Tko ima viška vremena nek isproba "sigurnosna pitanja" bližih poznanika, kladim se da će u dobrom dijelu pokušaja doći do mogućnosti promjene passworda.
redscro je offline   Reply With Quote