Zapravo xorg nije pun bugova i ova tvoja tvrdnja je laž. Ubuntu je malo stabilniji Debian SID, dakle ne istestiran i nestabilan software + što ima poprilično gadan i loš kernel.
Citiraj:
Desni klik na drugom ekranu otvara izbornik na prvom, pokretanje program isto tako, kod switchanja usera ruši se cijeli session,....nagledao sam se toga tijekom godina poprilično. Naročito ga hebe switch na drugog usera, evo slučaja od prije mejsec dana, odjednom skužiš da se mašina uswapala, kad ono kod svakog switcha dizao je novi proces :-)
|
se u postavkama može iskonfigurirati. U Ubuntu odeš u dconf i igraš se do mile volje.
Gle ja ne koristim ni gnome, ni kde ni xfce ni lxde a niti jedan od floating widows managera. Većinu vremena imam tty, vim za uređivanje filova, vifm kao file manager, tmux kao terminal multiplexer, mpd/ncmpcpp za audio a ako trebam gui imam dwm
http://dwm.suckless.org/ pa nemam ništa od tih problema. Na desktopu normalno koristim 3 monitora ( naravno kad je podignut dwm ), na laptopu pak sa druge strane imam poprilično problematičan hardweraj ( amd + ati kombinacija ) pa sve radi bez problema.