View Single Post
Staro 14.01.2012., 17:31   #434
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Izgleda da nije baš "pametno" početi sa Oneiricom?
Vidim i Bubba je najarcan na ovu verziju
Zadnja verzija sa stabilnim sučeljem (gnome) je 10.04. Sve nakon toga je otišlo u k....
Ja sam prije nekog vremena digao 11.04 i sad mi žao, Iako sam maknuo unity , ostao mi stari gnome 2 i tamo su stigli maknuti neke feature tako da ako ti nije stalo da vrtiš nešto najnovije, probaj 10.04
Unity i Gnome shell su još debelo u razvoju tako da treba neko vrijeme proći prije nego to bude upotrebljivo. A i treba sepriviknuti na radikalno novo sučelje.

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Jep. Sve van repozitorija ne preporucam Joe Averageu, jer ponekad zahtjeva Guruisticke Google skillse i celicne zivce, da ne pricam o rucnom tweakanju.
Ima dosta PPA repozitorija u kojima se mogu naći novije verzije programa i neki programi koji još nisu ušli u tekuće verzije ubuntua:
https://launchpad.net/ubuntu/+ppas
Tako da je dodavanje PPA i instalacija iz njih pljuga. Ako nema tamo onda je pušiona za početnika jer kompiliranje je tlaka. Ako nema podrške za hardver u tekućoj verziji kernela, uvališ mu novi kernel, također iz PPA ili ručnom instalacijom (dvoklik na dva .deb-a). Naravno, uvijek se nađe neka pi*darija da ne radi, ali ne može sve biti savršeno. Ipak je računalo stroj za trošenje vremena i novaca :-)
c-shadow je offline   Reply With Quote