Prvo i osnovno, pozdrav.

Ovako - sredinom 12. mjeseca sam si preko
www.adm.hr sastavio i kupio kompjuter. Nisam neki PC ekspert pa isprike unaprijed ako šta zeznem oko nabrajanja komponenti.
Procesor - AMD Athlon II X3 450
Matična - Asrock M3A770DE, AM3
RAM - DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz
Hard disk - HDD SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300, F3
Grafička - Gigabyte GTX 550 Ti 1Gb GDDR5 192 bit
Napajanje - XFX Core Edition 80+ 450W PSU
I znači, kada sam pokupio novosastavljeni komp i instalirao par igrica, uzmimo za primjer Skyrim, i nakon što sam igrao igricu 10-ak minuta, komp bi se sam od sebe ugasio. Primjetio sam da se i dosta pregrijao. I ok, odnio sam u ADM na servis gdje su ugradili dodatni ventilator (
Spire ISO 14001 certified) i sve je bilo super i igrao sam igrice i renderao u Sony Vegasu i do 6h bez prestanka i nije se gasio.
Onda sam kupio i novi Philips-ov HD widescreen monitor od 22" i otišao na tjedan dana u Berlin (manje bitna činjenica, ali poanta je da nisam igrao igrice na novom monitoru) i kad sam se vratio i probao igrati igrice, opet bi se počele gasiti nakon 10-20 minuta igranja.
Pa me zanima do čega je to gašenje kompa? Jer se komp više ne pregrijava (barem kolko ja osjetim kad stavim ruku na njega nakon što se ugasi). Frend kaže da nije do monitora pa mi nije jasno zašto se opet počeo gasiti.
Da, to bi bilo uglavnom to.

Hvala unaprijed!