Moje vidjenje problema .
Kupili 6 godina starog passata b4 sa 120k km: nakon g dana otisao mjenjac - 5000 kn "novi", obje glavcine, obja prednja homokineticka zgloba, turbina nakon 250 k km dala svoje i isla na ciscenje jer naravno zadnji tdi od 110 ks ima varijabilnu geometriju turbine pa je se zastopala, kad je otisao set kvacila ( koji je opet extra jel ima plivajuci zamasnjak) , tu je oslo 4000 kn na mjenjanje svega.Da ne pricam da je elektronika u kurcu i podizaci za stakla nikad nisu radili kako treba.Slag na kraju - bosch pumpa.Nakon toga je dobio kartu italije
Prije 2 g kupili passata b5 90 ks. Prosle g poceo dimiti , ne vuce ,drka zajebava. Kad tamo ono ventili prljavi od čađe ko da je neko sipao beton po njima.i ajmo skidaj dolje sve, novi ventili , svi spaneri remenje - bum 5000 kn. onda OPET homo zglobovi , OBA opet. Nakon tog kompresor klime prdnuo u fenjer.Onda se probilo crijevo od usisa zraka auto ne ide , ne vuce , taj yebeni komad gume u servisu dodje 700 kn, da rijecima sedamsto kuna

.4 nova grijaca jer su stari krepali....
Djed sad ima isto b4 gt tdi ( top model, automatska klima itd itd), ne valja mu turbina naravno, mjenjane sve 4 dizne nedavno , podizaci ne rade , da ne nabrajam dalje...
Plus kum mi je automehanicar u osijeku ( jedan od boljih) i sve "ruke" ne naplacuje , da sam isao kod majstora, dali b i more love.
Ne nisam ogorcen, sestra je invalid i stara pici 35k km godisnje (i vise) zbog vjezbi i terapija i jasno mi je da se auto trosi i haba, ali znam jedno imamo ustedeno love , prodat cemo ovo
SMECE ( s punim pravom to mogu reci) od VW i nikad , barem osobno necu voziti makar ga ja dobio novog iz salona, kupit cemo bilo kojeg drugog karavana (bmw 5, merc e klasa, audi 6ica, ma i citroen c5 karavan ako valja) al das auto nikad vise.Mozda generaliziram i razmisljam subjektivno, ali tko se 3. put opece mislim da mu je dovoljno.