Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.01.2012., 12:21   #2125
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Moje vidjenje problema .

Kupili 6 godina starog passata b4 sa 120k km: nakon g dana otisao mjenjac - 5000 kn "novi", obje glavcine, obja prednja homokineticka zgloba, turbina nakon 250 k km dala svoje i isla na ciscenje jer naravno zadnji tdi od 110 ks ima varijabilnu geometriju turbine pa je se zastopala, kad je otisao set kvacila ( koji je opet extra jel ima plivajuci zamasnjak) , tu je oslo 4000 kn na mjenjanje svega.Da ne pricam da je elektronika u kurcu i podizaci za stakla nikad nisu radili kako treba.Slag na kraju - bosch pumpa.Nakon toga je dobio kartu italije

Prije 2 g kupili passata b5 90 ks. Prosle g poceo dimiti , ne vuce ,drka zajebava. Kad tamo ono ventili prljavi od čađe ko da je neko sipao beton po njima.i ajmo skidaj dolje sve, novi ventili , svi spaneri remenje - bum 5000 kn. onda OPET homo zglobovi , OBA opet. Nakon tog kompresor klime prdnuo u fenjer.Onda se probilo crijevo od usisa zraka auto ne ide , ne vuce , taj yebeni komad gume u servisu dodje 700 kn, da rijecima sedamsto kuna .4 nova grijaca jer su stari krepali....

Djed sad ima isto b4 gt tdi ( top model, automatska klima itd itd), ne valja mu turbina naravno, mjenjane sve 4 dizne nedavno , podizaci ne rade , da ne nabrajam dalje...

Plus kum mi je automehanicar u osijeku ( jedan od boljih) i sve "ruke" ne naplacuje , da sam isao kod majstora, dali b i more love.

Ne nisam ogorcen, sestra je invalid i stara pici 35k km godisnje (i vise) zbog vjezbi i terapija i jasno mi je da se auto trosi i haba, ali znam jedno imamo ustedeno love , prodat cemo ovo SMECE ( s punim pravom to mogu reci) od VW i nikad , barem osobno necu voziti makar ga ja dobio novog iz salona, kupit cemo bilo kojeg drugog karavana (bmw 5, merc e klasa, audi 6ica, ma i citroen c5 karavan ako valja) al das auto nikad vise.Mozda generaliziram i razmisljam subjektivno, ali tko se 3. put opece mislim da mu je dovoljno.
S druge strane, moj b5.5 130 ks nema ništa od tih problema. Crklo nedavno crijevo od turbine, bog i bogme košta 800 kn, a ostalo je sve pet. I ne kužim što se čudiš tome da je turbina nakon 250k km morala na čišćenje? Po pravilu bi trebala nakon 150k km. Ventili čađavi? Pa ak je prethodni vlasnik točio ložu unutra, niš čudno. Podizači stakala kod mene besprijekorno rade, za razliku od fiatovih (vidio na 4 komada, rekao bi da im je to boljka). Jedna kugla otišla, i to je znana boljka. Ostalo što sam mijenjao spada u domenu redovnog održavanja. Evo upravo mi frajer mijenja zadnje diskove. I onda moram na poliranje farova, ta stakla su im katastrofa, što jest jest.
Mislim ono, kupio si više godina star auto, s bog zna koliko km, i čudiš se. Aute treba održavati, a to ne znaš pri kupnji rabljenog jel prijašnji vlasnik ulagao išta u njega. Naravno, osim ak ne kupuješ od poznatog.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F