Moram priznat da su mi neki posteri ovdje potaknuli probavu i upravo se idem riješit muke
Što se auta za 1500 eura tiče,najbolje ti je nać nekakvu hondicu od nekakvog starčića jer ako je nešto sigurno onda je to da ulaganja u popravke nećeš imat,ali polovne i stare honde dosta drže cijenu ali tko zna uvijek se pojavi "prilika".Da je japanac najbolje i najpouzdanije što možeš kupit medju kupusom s nekakavim starim meckama,bmw,opel,alfa,fiat,vw...sigurno je,tako da smatram da je moj savjet objektivan bez obzira sto i sam vozim Hondu,drugu već.Netko je gore napisao da Honde tog godišta vole strunut je tipična izjava za ovakvu temu na forumu s ovakvom ekipom,ja sam se hvala bogu nagledao Hondi tih godišta s obzirom da sam clan Honda kluba i moram priznat da se "dobro drže" ali da ću upozorit sve vlasnike da će im auto uskoro strunut hoću prvom prilikom
Ima jedna stara poslovica,"imaš automobile i japanske automobile",sto je ziva istina,i 90% vlasnika ulaže izniman trud u održavanje takvih auta jer uvijek bilo nešto u "zraku" oko japanskih automobila,ljudi ih više cijene,maze i paze.
Nakon svih živih passata,saab-a (smeće,alfin motor),amerikanaca,francuza,audija... itd što je proletilo kroz moju firmu jedini auti koji su ostavili pozitivan trag su - japanci.
Moram reć da je to moja privatna obiteljska firma koja radi više od 20 godina jer onda je očito da sam imao "prava" i puno prilike vozit svaki od njih i to koliko god sam htio i kada god sam htio,pa stoga vjerujem da sam kompetentan iznosit mišljenje.
Svake 3 godine su se prodavali i kupovali novi sluzbeni auti i tu se izmjenilo svega i svacega,kupujes po gustu,na kraju su svi zavrsili na japancima,a prevladavaju Honda i Nissan,iako sam ja vozio 2 godine Toyotu Avensis 2.2 d4d i bio apsolutno oduševljen,ponajviše jer sam na njega prešao nakon 2 passata karavana,ali draga je uzela novog yarisa,pa je u toyota u familiji.
Japanac nije mit nego činjenica,mi smo svi samo njemce vozili,eto i sad je u dvoristu vw cc,ali eto...mjenja živote,jer su drugačiji i pouzdani.
Motivirala me izjava o truleži pa sam zabrijao malo,ali htio sam iznjet svoje iskustvo preobrazbe,jer su svi u mojoj obitelji bili zadrti njemci,jer je nekako bio ugledan auto a takvi su se morali kupovat i zbog imidža,ipak smo prije svega poslovni ljudi,ali mjesta za njemca više neće biti,prodajem sad i cc-a,eto ga na njuškalu.
Ja iskreno nisam vidio niti jednog trulog japanca a svakodnevno pratim,naravno sve se nađe ali možda ja nisam vidio jer gledam japance na pravom mjestu,ne na njuskalu nego na forumima ljubitelja japanskih automobila,pa tko god kupovao mislim da je to najbolje mjesto za potragu jer su većinom u oglasnicima auti vlasnika koji su cijenili isti.
Naravno,vrijedi ista priča za bilo koju marku,no opet tko zna otkud je kako i od koga auto dosao kod nekog zagrizenog klinca koji ga je izglancao,tako da je sve rizik.
Sretno,a sve ovo između moje prve rečenice i zadnje je bio moj izmet i drago mi je da sam ga podijelio s vama!