Joj, stara dobra vremena, i sad se sjecam, oko 89-90 taman pred pocetak rata, u skolu sam krenio srednju, stari obeco ako prodjem s 5 da ce mi kupiti komp kakav ocu (frend imao Commadore 128D, iz svabije dovukao za cca 1200DM) ... Comadore 64 s kazetofonom i odvijacem te jednom kazetom .. 700DM .. sve petice na kraju skolske godina, naravno (osnovna skolo cvrsta 3 bila

) ... onda je sve islo svojim tokom, klasika, Amiga 600, Amiga 1200 (sve od onog tipa s Crnomereca kupovao, sjednem na vlak u Đakovu pa do ZG,podravskom rutom preko Osijeka,pola noci se vozim da ujutro u ZG budem,pa na tramvaj do Crnomerca, kod Branimira (mislim), jos igara nakupujem na disketama), pa sve to u vrecice i pravac za Slavoniju ... 2 dana putovanja za Amigu CD32 sam bio napravio davno, al je nisam dugo imao, prodao je za 50% vise nego sam je bio platio, ljudi tada nisu ni znali sta je CD ...
a tek prvi PC ... to mi je i dan danas urezano u sijecanje ... 6.6.1996. tvrtka Point u Osijeku u Jegerovoj ... Pentium 133MMX , 16MBrama, 15" Adi, CDROM + floppy (svi poznanici samo floppy imali

ja bio prvi s CDRomom)
prva przilica ... Teac s SCSI kontrolerom ... 1997 ... 750DM u Dubravi na trznici kupljeno ... 4x przila, strasno, frend imao Yamahu s ladicom 2x, moja je bila svemirski brod ...
ta przilica mi je kupila prvi auto ... nije me sramota to reci
a tek kad smo u austriju isli po Pentiume II 300 (one slot modele, kupovali po 400DM a prodavali po 900DM u HR, para ko u prici bilo a i zena)
Prva DVD Przilica, nesjecam se vise koja , ali znam da mi je Overseas dovezao, navecer oko 9 sati, jesensko doba, 4000 kuna sam je platio, Info Gama , medju prvim przilicama u Hrvatskoj u to vrijeme ...
sve poslje je kao u magli, na desetine kompjutera sam promjenio, puno kupovao, puno prodavao, na necemu zaradio na necemu izgubio, ali nema onoga da ostanem VAU kad vidim kao prije ... godine cine svoje ... jedino sto je ostalo to je miris i osjecaj novog, kad slazem konfiguraciju, prvo otvaranje kutije, vadjenje MBO, procesora i VGA, slaganje u kuciste napajanja i harda te przilice ... jos i danas u tome uzivam ... (svako ima neki fetish) ...