Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.01.2012., 20:38   #2095
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Hrvoje xyz Pregled postova
Oprosti ja neznam kolko godina imas , nije to neki argument al mi se cini da si nekako prilicno mlad, dali znas koliko djelova na toj krntiji treba promjeniti da bi bila u kolko-tolko voznom stanju?
Meni nikad nije bila jasna ta opcinjenost krsevima iz oglasnika..ajd da je to neki top ocuvan primjerak sa plinom, ili ajd nemora bit s plinom samo da je dobro ocuvan, al to je ocito izgazen auto pred rashodom.Tko ce to odrzavat, tocit , popravljat?
Ajde de da je 500E , dat soma eura , sakrit ga u neku garazu, stavit na cigle i polako popravljati kako koji dio naleti, pa za 15ak godina imat fora auto, al kao everyday car..
edit:kolko citam, imate neku radionu, ajde bar ruke nebi platili, al auto je i dalje kanta..

lolo
od ova dva neznas ko je ludi, ovaj sa 10 000€ za solidni iako daleko od savrsenstva 500E ili za , ajde oldtimer al nikakav raritet e23
sicevi su mu kao da je prevozio ranjenike u zaljevskom, domovinskom i ratu u iraku
Neznam, mozda ja to previse sve objektivno gledam..
Ja da imam 10k€ za potrositi na auto koji nije auto za stazu i nije everyday auto, vjerovatno bih gledao e31.Ne vidim neku alternativu, nsx preskup, porše tipa 964 vjerovatno preskupo, AM iako bih ga htio vise od svih ovih zajedno preskupo ..
A s druge strane tu pljujete po puntu mk1, po meni best buy jeftini mali auto , omjer starosti/cijene/odrzavanja i nekakve voznosti, potrosnje najbolji.Mislim s obzirom na budet..Nevjerovatno prostran s obzirom na lovu i velicinu vanjsku..
Jetta ona stara je isto dobar auto, cak mi se svida, al isto traze nebulozen cifre, par tisuca eura za 20 godina star auto, sto je opet ludilo..japanci ok al nema djelova a sve se mora jednom pokvarit..
ZA twingace cujem da su dosta dobri, to je rang punta mk1 po meni, malo trose, za grad super, jeftini i nekomplicirani dijelovi.

Uskoro ce aBd i u moju garazu jedan Vrancuz, nije da sam ga bas povecalom trazio ali tak je ispalo,pa da vidim iz prve ruke dal se po Renaultu s pravom sere il su to mitske gluposti ponosnih vlasnika golfova III i starijih nepogresivih VW dizela koji mjenjaju ulje jednom u 100 000km, trose tri mjerce dizla a ako je dovoljno duga uzbrdica kazaljka goriva se zna pomaknut prema gore..

Sto se cijena goriva tice , Renoltček je na plin, a ima i klimu.Za budet koji se tu spominje , nemoze bolje.Trosi 8l plina GRADSKE sto nebih vjerovao da nisam vidio svojim ocima, al vjerujem da je to zbog toga sto je (valjda)potrosio vise benzina jer se sporije zagrijava.
Kontam jel da ti uopće odgovorim ili ne.
Šta da ti kažem a da se ne uvrijediš? Eto fino ću, pričaš gluposti

124 v8, je 124 v8, bez obzira jel 400,420 ili 500. Ja eto ne kužim tvoju opčinjenost da mora biti s plinom ili top očuvan. Niti pokušaj pametovanja i analogije (bez cifri) da bi dijelovi za popravak tog auta, kojeg niti bi ja kupio bez detaljnog pregleda, niti si ti očito vidio, koštali neku astronomsku svotu; a naravno da ne bi, a druga stvar je da nemaš pojma da su meni dijelovi za taj/takav auto dostupni u roku odmah, ili dan-dva i da je cijena smiješna.
Di je napisano da je everyday car? Nije, eto koliko čitaš. I da je, to nije tvoja stvar. To je li dotični kanta ili ne, mi isto pokazuje nivo tvoje upućenosti u automobile, a pogotovo s činjenicom da kupuješ faking reno (naravno da nisi napisao koji, pretpostavljam lagunu, nadam se da si otvorio pretplatu kod dobrog i povoljnog majstora ). To o čemu ti pričaš za kupit sa 10k eura, to je stvar osobnog ukusa i izbora. Da ti ja sad kažem da kod nas u dvorištu od radione stoji mercedes 250 123 linije, kompletno renoviran zadnjih godinu dana (sa original dijelovima), i da čeka regu koja će ići ovih dana, nakon što stignu papiri za oldtimera, i da je čovjek uložio u takav auto 5000€, šta bi ti rekao nego da je lud. Ali to je stvar ukusa i činjenice da je lik vlasnik tog auta malo više od 20 godina.

Ne pljujem ja po puntu mk1, nego iznosim činjenice i mane koje isti ima, a to što je tebi to best buy mali auto, to je opet sasvim nebitna i deseta stvar, koja ne mijenja to da su njihovi ležaji zadnjeg mosta crap, da svi 1.1,1.2,1.3,1.6 sline na brtvi poklopca ventila, da je na manjim benzincima krepavanje bobine ko dobar dan, da je na 1.6 tolika problematika sa gm-ovom elektronikom da je to strašno, itd. Auto je dobar mali autić, jeftin za održavanje, ALI je neudoban ko da se u tačkama voziš, i ima mane. Potrošnja, šta da ti na to kažem, kako je malo da ti 1.1 auto sa 55ks troši 8L?? Meni to nije malo, oprosti, a prodali smo 50 (da 50) fiat punta 1.1, svaki je bio minimalno tjedan dana (radim tjedno 700-1000km), dakle min 2 rezervara dotičnog autića.

Ovo što opet pričaš gluposti za cijenu jette, nije istina (bratić je npr prodao VENTA, dakle noviji auto od jette), drugi vlasnik, auto kupljen u hr novi, prošli tjedan, za 1500€. Za japance nema dijelova??? Ma gdje ti živiš, u kom vremenu? Ko te je učio o tim famama i bajkama, pa to su predrasude od prije 20+ godina, a tu navodiš da se pljuje po renolu zbog vw mitova!?!?!??!?
Hoćeš novih dijelova (hint pegas aka japanparts), hoćeš polovnih.

Twingo rang punta mk1 Ma po čemu? Po ničemu. Jesi se vozio u twingu odozada? Jesi vidio prtljažnik twinga?
Da se razumijemo, twingo je super mali autić, pouzdan, za grad dušu dao, ali samo ako se radi o supertromom 1.2 8v motoru, 16v je već priča za sebe.
Za twinga 1.2 8v mogu samo lijepe riječi reći nekom ko bira auto za do dućana. Ali da je to rang punta, daj please.....

Ako ti još nešto nije jasno, pitaj prije nego napišeš još gluposti, neargumentiranih