View Single Post
Staro 10.01.2012., 14:18   #195
cruiser
Premium
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 93
Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Za koji procesor? Overklok? A Katana 3?
TX3 i Katana 3 su otprilike istih performansi. TX3 malo bolje hladi (~2 stupnja), a Katana 3 ima kvalitetniji/tiši ventilator. S njima ne mogu usporedit TX3 EVO jer ga nisam probao.
Procesor je i5 2300 i ono što trebam je što bolje temparature i manju buku u odnosu na stock cooler uz što manje novaca.
Što se tiče Katane sa njom sam se sreo samo jednom i to kada me prijatelj zvao da ga ne može instalirati. Na kraju smo uspjeli uz rizik oštećenja matične. Tak da tu vrijedio ono-tko se jednom opeče...

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Gledao sam i ja uzet toga TX3 ali po ovom kazu da mu je mana los kontakt sa cpu. Gledam zamjenit ovaj stock cooler, bode mi oci gledao sam i Yasya-u i cini mi se ok.. Ima li netko jos neki prijedlog? Jedini uvjet je da se inst. pomocu pinova - neda mi se cupat plocu
Ovo je test starog TX3. Upravo za novog TX3 EVO kažu da ima puno bolju bazu i sve ono što sam već naveo. Međutim što više čitam to sve više nailazim na totalno drugačija mišljenja izvan granice što smatram normalno(npr. temp. za isti CPU i ostale uvjete razlikuju se 10 C, a o buci da ne govorim). Budući da ja vjerujem domaćim forumašima evo me ovdje.
Kod mene su u igri bili AC Freezer 7, Katana i TX3. Katanu sam otpisao zbog iskustva sa montažom, a testovi pokazuju da je TX3 bolji od Freezera(hlađenje i buka), a sviđa mi se i to što je dosta lakši od konkurenata što nije nebitno budući da se radi o pin instalaciji. Takvu instalaciju preferiram jer na poslu imam PC sa Xigmatek-om(backplate koji je uredno izoliran nekakvom gumom). Stroj je pravio probleme koji su prestali kada je stavljen stock cooler. Kolega koji je stavio Xigmatek-a sada ima probleme rebootanja i smrzavanja na mašini koja je prije uredno radila.
Da nije tako sigurno bih uzeo Xgimatek Loki-a.

Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Koji onda preporucas? Do 400-450 kn
Eh i termalnu pastu isto trebam
Ako zanemariš što sam napisao onda najbolje uzmi Xigmatek Gaiu. Na žalost može ga se naći tek za 270 kn(bio je 220 u Linksu) ali mislim i da je za te novce best buy.
cruiser je offline   Reply With Quote