Citiraj:
Autor Black_Hawk
Pozdrav!
Prebacio sam se na Optimu (O2 intenet+telefon) i imam jako velikih problema sa netom...
Sto se tice brzine i nije toliko losa (450 kB/s u prosjeku) ali mi je ping prema Google ili Youtube ogroman... Nekad cak i do 500 ms. Kad na YT otvaram video treba mu pola sata da se loada do kraja (za video od 4 minute), ali i druge stranice zna jako sporo otvarat. Sad mi je forum 2-3 minute otvaralo i nakon toga radi skoro pa normalno.
Stvar se desava na vise kompova tako da nije problem u kompu nego je nesto do Optime, zvao sam ih par puta i nikako na zelenu granu snjima... Tehnicari im nemaju pojma, danas me jedan cak uvjeravo da je 4 Mbit/s = 400 kB/s, nisam mu mogao objasniti da je to zapravo 512 kbps. Neznam vise sta da radim vidim da nema smisla se snjima natezati, pa molim vas ako netko ima neki prijedlog sta pokusat. I torrenti su mi jako slabo radili dok nisam otvorio portove na routeru koje koristi uTorrent.
EDIT: Zaboravio sam napomenuti da mi ponekad se video na YT load-a do kraja, ali na jednom djelu stane i nece dalje reproducirati. Samo stoji kao da je pauzirano i nije ga moguce nastaviti reproducirati.
|
hmmmm to bi bilo nešto kao zastajanje prometa u biti promet je super ali padne na "0" a ne pukne veza pa ping poraste uzrok je načešće predugačak telefonski kabel, oštećen kabel ili modem koji šteka.
Pošalji upit na
podrska@optinet.hr dečki tamo vide dosta pa da barem vide paricu i pogledaju što ima.
Citiraj:
Autor tibia22
Evo mene opet, neko vrijeme mi nije komp bia pri ruci pa nisam moga doc tu, sry..
A to jesam li ulogiran kao admin, mislim da nisam jer mi stalno pita neku dozvolu od admina i ja samo pritisnem da pa sad jel to to, nemam pojma.
A neznam koji IP da stavim tu jer mi je tako na svakom serveru na koji god udjem i naravno ne igram na udaljenim serverima nego u 99% slucaja na nasim serverima..
btw kad sebi testiram ping dobijem ovo:
<table width="200" border="0" cellpadding="5" cellspacing="5"><tbody><tr><td width="100" align="left">Poslano:</td> <td align="right">4 </td> </tr> <tr> <td width="100" align="left">Primljeno: </td> <td align="right">0 </td> </tr> <tr> <td width="100" align="left">Izgubljeno:</td> <td align="right">100%</td></tr></tbody></table>
Upozorenje! Moguće je da je ICMP promet na vašoj mreži onemogućen!
Pa sad jel' to tako treba bit ili ? Jer ja stvarno nemam pojma sta ovo znaci..
@Black_Hawk slican kur.. i kod mene..
|
Prema svemu dosad pretpostavljam windows 7? Prvo i osnovno je da budeš administrator, zatim provjeriti imaš li FW ili antivirus koji blokira ping jer onda blokira i ICMP protokol koji je dosta bitan za Gaming :/. IP adrese imaš uvijek napisane kada se spajaš na server ...ovisno i igri. Ukratko, rezultat koji si gore priložio kaže nama da ti nešto blokira promet. Modemi Optime nemaju postavljene default postavke da blokiraju stoga preostaje nešto na računalu.
@Sk0rpi0n
Ummmm pucanja veze su različitog urzoka, imaš li možda da nam zaljepiš prikaz stanja iz modema parice ?
To bi bilo negdje pod status modema (ne znam koji imaš) pa nam zaljepiš da pogledamo što ne radi

.