Citiraj:
Autor De5tr0yer
Je, samo što pričaju ljudi da nisu dostupne žbice.
Problem je što su nabe na konuse, nove konuse ne možeš nabavit ni za lijek, a kako ih ne mogu otvoriti bez tankih viličastih ključeva mogu se slikat u svojoj radioni što se tiče podmazivanja i sličnih gluposti.
Sad će bajk na generalku kod Zlatka pa ćemo vidjeti u kakvom su stanju konusi i lageri. Nadam se dobrom inače mi ne gine eksperimentiranje.
Kažeš da su skupi, iako se meni tako ne čine za nove kotače, možeš elaborirati? Što uzeti kao zamjenu, ne mora biti set već može po dijelovima, a da bude čvrst kotač koji će podnijeti ipak malo žešću vožnju? Ne tražim čvrstoću kao double tracka, ali MTX (s-type) bi već bio mjerodavan. Također ne bih htio da kotači budu teški, do nekih 2.3kg maks maksimuma. Jedino što mi je u biciklističkim vodama ostala nepoznanica su kvaliteta obruča, nabe sam kolko tolko pohvatao, i tu se sad najviše gubim.
|
Ja sam ključeve za nabe, te tanke, nabavio preko ebaya za 50kn od veličine 13 do 18
Ne znam, meni kotači za 1700kn (bez zadnje osovine koja je 100kn) i nisu baš jeftini. A velim, ja dan-danas molim boga da ostanu čvrsti kakvi jesu. I da se s nabama neš ne dogodi. Ali ako će trajati kao stari, onda super.
Gledam, bili su oni Deemaxi u ponudi (iako su oni isto posebin što se tiče nabi i žbica) po 1300kn. I to ona verzija kaj brijem da imaju oko 2kg.
Citiraj:
Autor zgmmax
Jedna zbica je 7€ u bajkmaniji
Ja sam gledo jedno vrijeme da bi uzo novatec nabe i syncross ds28am obruce. Koliko sam citao dosta su dobri, druge neke ne znam. Mozda uzet cijeli komplet u bajkmaniji mavic crossline za 250€.
|
Syncros obruči su odlični. Al' brijem da nisu jeftini.