Evo ovako, znaci nedavno sam si nabavio ovu plocu kao privremeno rijesenje za komponente koje imam a bile su neiskoristene zbog nedostatka ploce.
Naravno konto sam si da ce sve proci u najboljem redu jer je ploca dokazano skroz ispravna kao i sve moje komponenente.
1. Ugl i pocnem ja spajat i napatim se kao nikad do sad, spajanje + dizanje windowsa me kostalo jedno 10h rada sveukupno..
Prvo sto sam primjetio neprimjereno jesu bili rami.. Ubo sam 2x 1gb kingmax 800mhz rama koje sam dobio na posudbu i radi sve u redu a ako ubacim jos svoju jednu plocicu od gige istih ram-a ne radi nikako ili mi crasha blue screen (to me je i patilo tokom dizanja windowsa dok nisam skuzio problem) , rami su ispravni i moji i ti posudjeni, testirani zasebno i u svakom utoru.
2. Probam si clockat procesor, Intel E4600 2.40Ghz na nekih 2.60Ghz otprilike i nista, pc nije htio uopce bootat dok nisam clear cmos. Takodjer mi nije jasno jer cisto sumnjam da sam pretjerao s necim, i nije mi prvi put da overclockam ni taj konkretno proc a pogotovo opcenito.
3. I sta me jos zanima je sljedece...
Ovaj mali cooler na sredini ploce
http://gadgets.softpedia.com/images/...herboard-1.jpg , je u zadnje vrijeme poceo stvarati extremno iritantan zvuk, kao neko zujanje , brujanje nesto tako.. Usudjujem se reci stvara 3 puta vise buke nego svi ostali ventovi zajedno, bez tog malog vjerujem da nebih ni znao da mi je pc upaljen
E sad zanima me da li je moguce i koliko je pametno taj malo cooler zamjeniti sa nekim iste velicine ili koja mi kompatibilnost vec treba (izvinite na neznanju

) , ako je cak moguce da stavim pasivni da totalno ignoriram buku sa tog dijela
Iako sam se zabavljao sa pc-evima podosta , ipak sam jos totalni amater, bilo kakva pomoc je dobrodosla , hvala unaprijed