Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 04.01.2012., 20:27   #5946
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Zasto je Sansui propao? Jednostavno nisu znali pravilno odreagirat na početku kapitalizma kakvog danas poznajemo.

Tu navodis europske prozvođače, koji su kao nestali, nisu oni nestali, nego su jednostavno presli u mainstrem vode, jer su tada zaključili da je to isplativije za kompaniju.

Kraj europske hifi industrije?

To sto su Philips i Grunding odustali od hifija početkom 90-ih, to nije nikakav kraj europskog hifija, jer on je postojao i prije 90-ih a boga mi i poslije

Ostatak tvog posta je manje vise točan

Hm, pa tako nekako sam i napisao: velikim firmama se fokus premjestio na nešto drugo, sa hifija......
Naravno da je industrija i manufakturna proizvodnja (koja je uglavnom i ostala u Europi nakon što su "veliki" odustali od hifija), ali mislio sam na industrijsku proizvodnju velikih razmjera - a tako se hifi već dugo ne proizvodi. Jasno, jer su danas mainstream konzole i tableti, jučer su bili DVD playeri, pa prije mini linije i tako unatrag.....

No to nije ni bitno, point je da mislim da su uređaji iz tog razdoblja uistinu vrlo dobri in general, bez obzira što nose brend s kojim danas poistovjećujemo vešmašinu ili depilator....

Npr:

Ovdje je "popularni" Lampizator ishvalio Dual pojačalo (na kojem je eliminirao input stage), a koje se do prije tjedan -dva prodavalo na Njuškalu za 200 kn......

http://lampizator.eu/SNIPIT/lampizator_DIY.html

The cheap and simple transistor amp becomes a giant killer in terms of sound quality. It rivals the medium range of tube amps, like push-pull el-34 kind of type for sure.

Meni su se nekako te činjenice poklopile (s obzirom na prijašnji stav), tak da definitivno treba takvim uređajima dat šansu, jer su moguća vrlo ugodna iznenađenja......
jean luc je online   Reply With Quote