Citiraj:
Autor buljo
Daj se odluči il želiš točit il želiš štedljivo?
|
Gle ga

Kažem da nit želim nešto što troši 25 u leru, niti neki bluemotion koji se vuče kao krepan.
Želim jači auto normalne potrošnje, 9 l u gradu na nekih 160-170 KS mi je sasvim OK, a to će večina tih dizela ispuniti.
Citiraj:
Autor MAGARAC
To kaj manje potrosi je nista prema razlici koju ces platit na registraciji, osiguranju, servisu itd.
|
Osiguranje i registracija će biti možda par-sto kn više
Ovlašteni servis jednog Passata CC ili 508 je oko 1300 kn (ulje i filteri)
Citiraj:
Autor danijel_b
U gradskoj voznji svi sisaju bez obzira na gorivo, i tu auti slicne kubikaze slicno trose, dizel mooozda pola litre manje.
2.7TDI izbjegavaj ako ti je potrosnja na pameti, nas A6 u firmi skuri rezervar za 600-700km, BMW-ov dvolitreni dizel ti je apsolutno najstedljiviji u svojoj klasi.
Oprosti ali auti koje si naveo su ista klasa samo po velicini. Insignija i Peugeot ni priblizno ne idu u kos s BMW i Audi-em.
Sve je stvar tvoje preferencije kao vozaca, ako zelis udobnost, onda ces na Peugeot, izmedju udobnosti i voznje ti je VAG grupa, ako zelis uzivati u samoj voznji onda je BMW kralj bilo na autoputu, bilo u zavojima, ali je najmanji od svih navedenih pa je prakticnost vozila na minimumu.
|
Svi ti auti su viša srednja klasa.
Insignia, 508, BMW 3, Audi A4 i Passat CC.
Ne govorimo mi o peticama, sedmicama, A8 i sličnima
Dobro ja znam da je BMWov 2.0 common rail najštedljiviji i da je BMW tu najbolji za voziti, no ove trojke od 2006-7 (E90) pa nadalje mi se izgledom baš ne sviđaju, a ni oprema im nije baš za pohvaliti se.
No opet nebi imao ništa protiv jednoga