View Single Post
Staro 03.01.2012., 21:12   #74
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Kod mene Ubuntu 10.04.2, minimal instalacija + gnome2 = 84 MB zauzeće memorije nakon boota. Nije baš "Arch way", ali nije niti "ubuntu bloat way" :-)
A i nije baš sporiji od Archa. Sve je to isti k... jednom kad složiš od minimalca.
Kernel je kernel, shell, de koji digneš itd, nema tu neke velike razlike u brzini, a i tko bi se time zamarao. Trenutno kad nađem vremena dižem Arch i par verzija ubuntača u Vboxu pa s čim budem zadovoljan ide van na disk. Pitanjce: ženica voli gnome2, makar ne bi bila bedara preći na nekaj drugo, ali ima jedan veliki zahtjev: treba fast user switcher, radi se o "obiteljskom" stroju (ali da nije CTRL+ALT+F7...). U gnome 2 to radi preko appleta na panelu, a dalje, kaj staviti? Gnome 2 je mrtav, ubuntu+unity ni slučajno ne ide na stroj. Ok, mogu staviti gnome3, ima li tu switchera? XFCE meni ok, ali ima samo neki kretenski xfswitch plugin koji previše pita i svaki put opet pass kod logina. LXDE nula bodova. To je sve što sam isprobavao dosada. Ima netko preporuku?
c-shadow je offline   Reply With Quote