03.01.2012., 20:18
|
|
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor Fantač
Sada mu auto umjesto samo Xl/100km benzina troši i Xl/100km vode... 
Mislim koliko sam ja skužio on troši benzin normalno, tj. kada motor radi pomoću struje radi elektrolizu vode i dobiva kisik i vodik i onda taj vodik samo stavlja u granu za usis. Koliko vidim kisik ne ide nikuda (možda i njega stavlja, ne znam)... Uglavnom prema ovome on više gubi nego što je dobio, jer njemu cijelo vrijeme motor radi na benzin, alternator proizvodi struju za elektrolizu, dobiije kisik i vodik i onda to miješa sa zrakom te šalje u motor umjesto čistog zraka, uglavnom auto mu je samo teži za XX kilograma... A i ovo da troši litru vode na 2XXX km je smijeh, to samo govori da mu je elektroliza loša, tj. da se sporo odvija, možeš vidjeti u nekom drugom videu da on kaže da se treba koristiti destilirana voda, a to je krivo jer je onda elektroliza sporija...
@Zmaj000
Može dobiti više snage iz razloga što proizvodi čisti kisik kojeg je u zraku oko 21%, a on služi za izgaranje goriva. Ali nema teoretske šanse da manje troši.
Uglavnom elektroliza:
2H2O → 2H2 + O2 Znači u ovom stupnju je elektična energija, a kada je obrnuto 2H2 + O2 → 2H2O dobivamo toplinsku. Drugim riječima koliko si uložio električne dobiti ćeš toplinske (vjerojatno manje prema ovome kako je on to izveo) i to je to. A da on dobije električnu troši benzin i ne može manje trošiti nikako.
|
Covjek kaze da je potrosnja goriva upola, nema razloga lagat. Sto se tice vode mislim da je rekao 300 km sa jednom posudom, da me hebes sad neznam koliko stane. Druga stvar u brodu ima lik koji radi sa tim , bas mi buraz kaze da je par ljudi stavilo to. No kad ides na tehnicki moras odspojiti 
|
|
|