Citiraj:
Autor panoramix
Moj laptop, disk s 3 particije, dual boot. Na jednoj XP Home, na drugoj XP Pro lite, treca za podake. Na tu trecu instalirah Ubuntu i sad mi se po defaultu dize Ubuntu, tj isto je dual bot jer mi nudi opciju da se digne Ubuntu ili opcija Windows recovery environment (loader) device on sda1 koju ja odaberem pa tek onda dolazim u Win dual boot eda bih tako koristio Windowse.
Ja bih htio maknuti Ubuntu (formatirati particiju na kojoj je) pa me zanima hoce li se poslije toga windowsi normalno podizati.
|
Restoraš boot loader od windoza sa Win DVD-a, makneš Linux particiju i to je to.
Citiraj:
Autor Shadowww
Vidim da su Varaždinci složni po pitanju linux minta, i ja sam imao slično mišljenje prije par godina, no danas bih ga definitivno uzeo u obzir kao ozbiljnog kandidata za stabilan, brz i jednostavan linux OS.
A osobno, zadnjih par godina sam na archu sa xfce-om. I super mi je najviše radi preodličnog AUR-a!
No ovaj linux mint, pazi reviewa:
http://kmandla.wordpress.com/2010/09...x-mint-debian/
110mb nakon prvog boota? wow! Ja sam inače frik što se tiče resurasa i svaki slobodan megabajt mi je važan. A izgleda da ovaj Mint daje out-of-the-box upravo ono što si ja nonstop tweakam sa archlinuxom - brzinu, jednostavnost, efikasnost.
|
Arch je Arch. Samo je jedna distra koja se u brzini može mjeriti a to je dobar stari Slackware. Ostalo je sve jednostavno sporije. AKo ti je Arch brz ko Mint nisi Arch stegnuo do kraja

Kod mene ti je nakon što sam sve iskonfigurirao trošio svega 50MB meme (jako stegnut P3 sustav sa 256MB meme i FluxBox sučeljem) .Zgodan je AUR no osobno sam se naučio pameti pa sam ga koristio tek u krajnjoj nuždi jer se s vremenom paketi i međuovisnosti između AUR i službenog reposa znaju potrgati pa nešto ne radi pa moram slagat bla bla. Na taj način se naučih da mi AUR nije ni potreban , uvijek radije instaliram na provjeren stari način - ugrabi source code i deri

)) Kaj se tiče Minta - odličan kao i uvijek, posebno ak si newb ali ne Debian edicija. Debian je samo jedan, ovo je pokušaj nekog hibrida i osobno mi ne šmeka. Ja se više volim sad prcat sa novom Fedorom, daje mi odličan omjer početnog prcanja u mozak i onog osjećaja zadovoljstva kad sve posložiš kako želiš. Čak mi je novi Gnome 3 + Gnome Shell zakon postao...toliko se mogućnosti krije ispod haube....ali naravno kad god zaglibim na bilo kojoj distri - Arch Wiki je sveto pismo za mene.