Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.01.2012., 16:32   #1924
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Od svih njih mozes dobiti racun,ali to ulje nije to koje pise...Kupi 1L od njega i 1L u nekim autodijelovima,pa usporedi,niti boja niti viskoznost nisu isti,a motori ga gutaju duplo pa i vise od originala...
Haha,čekao sam da to napišeš.

Poprilično sam upoznat s situacijom oko toga s obzirom da mi auto zna popit i po 8dcl na 1000km kad ga malo jače vozim,što iziskuje stalnim razmišljanjem o ulju i gdje kupit povoljnije.

Razgovarao sam s tipom i rekao mi je da oni dobivaju to ulje u bačvama i kupuju velike količine,pa kasnije pakiraju u 1l i 5l,iskreno to sam i očekivao jer to tako ide,samo ne ide u maloprodajni lanac već direktno imaju prodaju preko interneta,a to što kasnije ne završava u trgovinama ne ugrožava glavnog dobavljača jer on je taj koji opskrbljuje maloprodajnu mrežu u HR,a nama to isto ulje čini povoljnim jer sama distribucija pa kasnije i marže privatnih trgovaca dižu krajnju cijenu ulja.

Imao sam 1L kupljenu u trgovini auto djelova i provjerio boju i gustoću,boja je identicna a ulje je jednako brzo "otislo" kroz suženi lijevak,inače to je dobar trik za provjerit odnosno usporedit gustoću ulja.

Za sada mi se sve čini isto,a u razgovoru mi je tip rekao da mogu provjerit i kontaktirat castrol s batch numberom na ambalazi i oni potvrde jel original ili nije,jer nikome od njih nije u interesu muljat,a najmanje castrolu kojemu to šteti kao brandu.

P.S. Moj motor vrlo lako "otkrije" loše ulje jer ga doslovno prožvaka,a s obzirom da mi potrošnja ulja varira 4-8dcl na 1000km ovisno o vožnji i s obzirom da se ništa ne mjenja,nemam ni razloga ništa za sumnjat...

Bilo je puno toga na internetu oko tih uvaljivanja raznih ulja i u tom slučaju su ljudi imali potpuno različit izgled od "originala",čitao sam o tome...