Citiraj:
Autor St-M
|
Bravo majstore! Pohvale za trud glede home-made slejvanja... Nakon duuugo vremena nešto konačno iskače iz gomile.
Usput, želio bih podsjetit sve i svakoga, a ako je moguće da mi ne zamjere (iako znam da nije), kako bi bilo dobor da bacite oko na barem dvije "stvari" prije nego objavljujete svoj post ovdje, a to su (po mome skromnom mišljenju):
1. prvu stranicu ovog thread-a. Tamo autor kaže: "...ajmo vidjet tko ima najbolje kablove..." misleći na to tko si je dao truda, al stvarno truda i pokušao ih što ljepše složit, sakrit, poravnat, bla, bla....
2.
http://www.million-dollar-pc.com/
Ovo pišem iz 115 razloga. Toliko naime ova uspješna tema ima stranica. A mogla je imat puno manje, ali puno kvalitetnijih, da nisu dolazila djeca (ne mislim na starosnu dob) i lijepila slike razno-raznih "cirkus kolorado" šarenim konfiguracija.
Ili da nije dolazila ekipa sa spikom "našao sam pola sata za kablove... kaj mislite?" Pa ništa ne mislimo prijatelju... jer toliko si vremena trebao ionako potrošit da imaš bolji air-flow u kučištu. To ti nije razlog da zaljepiš sliku ovdje.
Ili recimo "evo novog kučišta za torent... onako nabrzaka". A tamo šuma šerenih kablova i 3 jebene vezice. Pa frende svi koji smo ovdje imamo internet i više manje znamo kad izađe neki novi case. Ne treba nam tvoja i takva obavijest.
Ili ekipa sa CM 690 II... Pa taj case NE MOŽEŠ loše složit... Pa nije više 2006. godina kad je vent sa 3 LED-ice bio domet, a kablovi su se skrivali u bužiru za strujne instalacije.... Nije.. Sad se treba malo više potrudit za bit "zapažen". Čak i u tom kučištu treba truda.
Mišljenja sam da nam treba
DadMan. Čovjek koji od plastike napravi poklopac za PCB grafičke kartice, obljepi ga u crnu tapetu, stavi 2 bijele naljke, a sve izgleda toliko dobro da se pitaš - koja je to grafa? Koja je to grafa... a na 30 cm od sebe skužiš da imaš istu takvu u kompu.
St-M... čovjek uzme modularno napajanje od 1000 kuna (+/- u ono vrijeme) i rastepe ga u komade, potroši 700 kuna na jebene "zmijske kože". Na krpene presvlake za žice. Nije potrošio na novu grafu koju je spojio na šrot napajanje, usput je stavio 2 komada MOLEX-6PIN adaptera, to poslikao sa mobitelom u polumraku i zaljepio ovdje. Ne... nije.
Puno drugih članova koji su se potrudili više od pola sata, koji su danima rastavljali i ponovno sastavljali cijeli case samo zbog jedne žice, a kako bi prošla ispod matične ploče. A mogli su veselo klikat i nabacat u web košaricu 5+ ventilatora, po mogućnosti 2 smeđa, 3 crna i jedan bijeli. Jer te boje odlično pašu jedna uz drugu.
Eto, već neko vrijeme želim, a za dobrobit ove teme, napisat ovakvo nešto. Možda nisam trebao, možda sam na krivom mjestu... možda... ali jesam. Neka vam u 2012. godini kablovi budu slejvani i ravno posloženi. Neka vam budu niske temperature na svemu što se grije. Neka svi imali barem 4 SSD-a u RAID-u i kukali da nam je SATA3 konektor usko grlo... Sretna vam ta godina.